Daha once yuz yuze okulda gercekleştirecek olan mesleki calışmaları, uzaktan eğitim faaliyetleri ile Ek-1 Mesleki Calışma Programı cercevesinde gercekleştirilecektir. Milli Eğitim Bakanlığı Oğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Mudurluğu 18.06.2020 tarih ve 8034230 sayılı yazılarıyla Haziran 2020 Uzaktan Eğitim Mesleki Calışma Programını acıkladı.
Milli Eğitim Bakanlığı 2023 Eğitim Vizyonu hedefleri doğrultusunda oğretmenlerimizin mesleki ve alan gelişimlerinin desteklenmesi, mesleki bilgi ve becerilerine yonelik yeterliklerinin artırılması, yeni teknolojilerin ve teknolojik ortamların kullanılmasına yonelik becerilerinin geliştirilmesi amacıyla hazırlanan etkinlik ve uygulama temelli yeni mesleki gelişim modeli kapsamında yuz yuze ve uzaktan eğitim programları gercekleştirilmiştir.
Bu kapsamda eğitim ve oğretim sureclerinde surdurulebilir uzaktan eğitim calışmaları başlatılmış ve Ocak 2020 tarihi itibari ile cevrimici/cevrimdışı platformlarla oğretmenlerimizin ve okul yoneticilerimizin mesleki, alan ve bireysel gelişimlerini desteklemek amacıyla ulusal ve uluslararası akredite sertifikalı uzaktan eğitim programları 800 bin civarında oğretmenimizin başvurusuna acılmıştır.
Bu kapsamda 22-30 Haziran 2020 tarihleri arasında gercekleştirilecek Haziran 2020 mesleki calışma doneminde Bakanlığa bağlı her derece ve turdeki eğitim kurumlarında gorevli yonetici ve oğretmenlerin Milli Eğitim Bakanlığı Okul Oncesi Eğitim ve İlkoğretim Kurumları Yonetmeliğin 38 inci, Milli Eğitim Bakanlığı Ortaoğretim Kurumları Yonetmeliğin 87 ve 88 inci, Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Oğrenme Kurumları Yonetmeliğin 52 nci maddeleri kapsamında yapacakları ve daha once yuz yuze okulda gercekleştireceği acıklanan mesleki calışmalar, uzaktan eğitim faaliyetleri ile Ek-1 Mesleki Calışma Programı cercevesinde gercekleştirilecektir.
Haziran 2020 Uzaktan Eğitim Mesleki Calışma Programını bilgisayarınıza indirmek icin tıklayınız.
Ahmet KANDEMİR