İkinci bir talimata kadar tedbiren durdurulmuş olan tum oğrenci nakil ve geciş işlemlerinin Milli Eğitim Bakanlığı Ortaoğretim Kurumları Yonetmeliğinin 38 inci maddesi hukumlerine gore e-Okul sistemi uzerinde sınıf atlatma işlemlerinin tamamlanmasından sonra acılması gerekmektedir. Milli Eğitim Bakanlığı Ortaoğretim Genel Mudurluğu 15.06.2020 tarih ve 7892440 sayılı yazılarıyla oğrenci nakil ve geciş işlemleri hakkında acıklamalarda bulundu.
Covid-19 salgınının kontrol altına alınması ve halk sağlığının korunması amacıyla gerekli tedbirler belirlenmiş; bu cercevede Bakanlığımıza bağlı resmi/ozel eğitim kurumlarında uzaktan eğitime gecilmiş ve uzaktan eğitim suresi 19 Haziran 2020 tarihine kadar uzatılmıştır.
Bakanlığımıza bağlı resmi/ozel; okul oncesi, ilkoğretim ve ortaoğretim kurumlarında kayıtlı olan oğrencilerin Milli Eğitim Bakanlığı Okul Oncesi ve İlkoğretim Kurumları Yonetmeliği Yonetmeliğinin 12. maddesi hukumleri ile Milli Eğitim Bakanlığı Ortaoğretim Kurumları Yonetmeliğinin 37 ve 38 inci maddesi hukumleri doğrultusunda yapılmakta olan nakil ve geciş işlemleri de Covid-19 salgını nedeniyle alınan tedbirlere ek olarak oğrenci hareketliliğinin azaltılması adına ikinci bir talimata kadar tedbiren 31.03.2020 tarihli 6041670 sayılı yazımız ile durdurulmuştur.
Kuresel salgının yayılma hızının duşmesi, etkilerinin azalması ve hayatın olağan akışına donmesi surecinin de başarıyla tamamlanabilmesi adına, zorunlu atamaya tabi personel cocukları ile sağlık, guvenlik gibi gerekcelerle nakil ve geciş işlemlerinin acılmasına ihtiyac duyulmuştur.
Bu nedenle; yazımız ile ikinci bir talimata kadar tedbiren durdurulmuş olan tum oğrenci nakil ve geciş işlemlerinin Milli Eğitim Bakanlığı Ortaoğretim Kurumları Yonetmeliğinin 38 inci maddesi hukumlerine gore e-Okul sistemi uzerinde sınıf atlatma işlemlerinin tamamlanmasından sonra acılması gerekmektedir.
Ahmet KANDEMİR