4857 Sayılı İş Kanunu kapsamında soz konusu kurumlarda gorev alan personellerde 65 yaş sınırı aranmadığı goz onune alınarak; Covid-19 suresince ilgili birimler tarafından yayımlanan genelgelere uygun hareket edilmesi şartıyla ozel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinde eğitim personeli olarak gorev almakta olan 65 yaş ustu kişilerin gorevlerine başlayabilecekleri değerlendirilmektedir. Milli Eğitim Bakanlığı Ozel Oğretim Kurumları Genel Mudurluğu 12.06.2020 tarih ve 7782710 sayılı yazılarıyla Ozel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezlerindeki 65 Yaş Ustu Eğitim Personelinin goreve başlayabileceklerini acıkladı.
5580 Sayılı Ozel Oğretim Kurumları Kanunu kapsamında Bakanlığımız uhdesinde faaliyette bulunan ozel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinin 15 Haziran 2020 tarihinden itibaren destek eğitim faaliyetlerine devam etmesi uygun gorulmuştu.
Yapılan inceleme sonucunda; 4857 Sayılı İş Kanunu kapsamında soz konusu kurumlarda gorev alan personellerde 65 yaş sınırı aranmadığı goz onune alınarak; Covid-19 suresince ilgili birimler tarafından yayımlanan genelgelere uygun hareket edilmesi şartıyla ozel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinde eğitim personeli olarak gorev almakta olan 65 yaş ustu kişilerin gorevlerine başlayabilecekleri değerlendirilmektedir.
Ayrıca okulların kapanış tarihi itibarı ile MEBBİS Engelli Birey Modulunde kurumlar tarafından yapılacak eğitim bilgi girişlerinde okul korelasyonlarının aranmadığına ilişkin Valiliğiniz tarafından ilgili kurumlara bilgi verilmesi gerekmektedir.
İşte o yazı;
Ahmet KANDEMİR