2020-2021 Eğitim Oğretim yılı hazırlıklarının kusursuz yurutulmesi ve onumuzdeki gunlerde yapılması planlanan Rehberlik ve Denetim faaliyetlerinden beklenen faydanın sağlanabilmesi icin Bakanlığımız merkez ve taşra teşkilatında gorevli tum yoneticilerin yıllık izinlerinin anılan faaliyetlerde zafiyet oluşturmayacak şekilde planlanması noktasında gerekli hassasiyetin gosterilmesi gerekmektedir. Milli Eğitim Bakanlığı Personel Genel Mudurluğu 18.06.2020 tarih ve 8074941 sayılı yazılarıyla, yıllık izinler hakkında acıklamalarda bulundu.
COVİD-19 salgınının ulkemizde yayılımının en aza indirilmesi amacıyla okullarımızda yuz yuze eğitim uygulamalarına ara verilmiş olup, calışanlara yonelik olarak ise uzaktan calışma, donuşumlu calışma gibi calışma yontemler uygulanmıştır.
Gelinen surecte 2020/8 Cumhurbaşkanlığı genelgesi cercevesinde yoneticiler haric 60 yaş ve uzerinde olanlar ile Sağlık Bakanlığının belirlemiş olduğu kronik hastalıkları nedeniyle idari izinli olanlar haric olmak uzere gerekli tedbirler alınmak koşuluyla normal calışma duzenine gecilmiştir.
Bilindiği uzere, 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun "Yıllık izinlerin kullanılışı" başlıklı 103. maddesinin birinci fıkrasında "Yıllık izinler, amirin uygun bulacağı zamanlarda, toptan veya ihtiyaca gore kısım kısım kullanılabilir." hukmune yer verilmiştir.
Bu bağlamda, 2020-2021 Eğitim Oğretim yılı hazırlıklarının kusursuz yurutulmesi ve onumuzdeki gunlerde yapılması planlanan Rehberlik ve Denetim faaliyetlerinden beklenen faydanın sağlanabilmesi icin Bakanlığımız merkez ve taşra teşkilatında gorevli tum yoneticilerin yıllık izinlerinin anılan faaliyetlerde zafiyet oluşturmayacak şekilde planlanması noktasında gerekli hassasiyetin gosterilmesi gerekmektedir.
İşte o yazı;
Ahmet KANDEMİR