Milli Eğitim Bakanlığı Destek Hizmetleri Genel Mudurluğu 10.06.2020 tarih ve 7702719 sayılı yazılarıyla, "Sayıştay 2019 Yılı Taslak Denetim Raporu" ilgi tutularak Raporda belirtilen eksik hususların yerine getirilmesini sağlamak icin harcama yetkilisi başta olmak uzere teknik mudur yardımcısı ve diğer gorevli personelin, piyasadan sipariş alınması icin gayret gostermeleri gerektiği yetkililere bildirildi. Strateji Geliştirme Başkanlığının 15.05.2020 tarihli ve 7000262 sayılı yazı ve ekinde yer alan "Sayıştay 2019 Yılı Taslak Denetim Raporu"nda Bakanlığımıza bağlı mesleki ve teknik eğitim okul ve kurumları bunyesinde faaliyet gosteren doner sermaye işletmelerine ilişkin ilgi yazı ekinde belirtilen bulgular Genel Mudurluğumuzce incelenmiştir.
"Sayıştay 2019 Yılı Taslak Denetim Raporu"nda doner sermaye işletmeleri ile ilgili olarak:
1- Hicbir faaliyeti bulunmayan doner sermaye işletmelerinin bulunması,
2- Beşeri kaynakların etkin kullanılmaması,
3- Maddi duran varlıkların atıl kalması,
4- Oğrencilere verilen beceri eğitimlerinin duşuk kalması,
hususları belirtilmektedir.
Bakanlığımız okul ve kurumları bunyesinde yer alan doner sermaye işletmelerinin etkin ve verimli hale getirilmesi icin gerekli tedbirlerin alınması, doner sermaye işletmelerinde "Sayıştay 2019 Yılı Taslak Denetim Raporu"nda belirtilen eksik hususların yerine getirilmesini sağlamak icin harcama yetkilisi başta olmak uzere teknik mudur yardımcısı ve diğer gorevli personelin piyasadan sipariş alınması icin gayret gostermeleri gerekmektedir.
İşte o yazı ve "Sayıştay 2019 Yılı Taslak Denetim Raporu"nun ilgili kısımları;
Ahmet KANDEMİR