Milli Eğitim Bakanı Ziya Selcuk: Oğretmenlerimizle mesleki gelişim calışmalarımız devam edecek. Oğretmenin donanımı icin, oğretmenlerin hizmet ici eğitimi icin, oğretmenlerin yetkinliğini geliştirmek icin ne gerekiyorsa yapacağız" Milli Eğitim Bakanı Ziya Selcuk, "Ziya Oğretmen ile Eğitim Buluşmaları" kapsamında, bu hafta Sinop, Amasya ve Zonguldak'taki oğretmenlerle bir araya geldi.
Bakanlıktan yapılan acıklamaya gore, video konferans yontemiyle gercekleşen toplantıları, binlerce oğretmenin yanı sıra aileleri de evlerinde takip etti.
Bakan Selcuk, "Ziya Oğretmen ile Eğitim Buluşmaları" kapsamında ilk olarak Sinop'taki oğretmenlerle bir araya geldi. Muzik oğretmeni Buğra Aslan Kocyiğit'in bağlama ve gitar eşliğinde sozleri Sabahattin Ali'ye ait olan "Aldırma Gonul" şarkısını soylemesiyle başlayan toplantıda, Sinop'ta gorev yapan oğretmenler, oğrencilerle uzaktan eğitim surecinde yaptıkları etkinlikleri anlattı.
Bakan Selcuk da Milli Eğitim Bakanlığının, butun teşkilatlıyla gosterdiği fedakarlığa dikkati cekerek "Salgın surecinde oğretmen arkadaşlarıma butun oğrencileriyle, butun velileriyle irtibatı kesmeden gosterdikleri ustun cabayı butun dunya biliyor. 'Cocuklarımız bize emanettir' sorumluluk bilinciyle hareket eden, duygu alışverişini ihmal etmeden bu hassasiyeti gosteren butun oğretmenlerimize sonsuz sevgilerimi sunuyorum. Bir ulkenin eğitim sisteminin başarısı, oğretmenleriyle doğrudan alakalıdır. Bu bakımdan cocuklarımızın ve oğretmenlerimizin her zaman hizmetindeyiz." şeklinde konuştu.
Okullarda hayvanların sahiplenilmesiyle ilgili başlatılan kampanyanın kendilerini cok mutlu ettiğini dile getiren oğretmenler, "İstiyoruz ki her okula bir Pergel olsun." temennisinde bulundu.
- Uzaktan eğitim sureci
Bunun uzerine Bakan Selcuk da "Uyumun, sanat ve eğitim ağırlıklı olmasını istiyoruz. Pergel bir sembol. Benim Pergel ile vermeye calıştığım mesaj ornek ve yol gosterici olması icindi. Bunun sonucunda okullarda binlerce hayvan beslenmeye başlandı ve ben cok mutlu oldum." değerlendirmesini yaptı.
Amasya'daki toplantı da Esin Taş tarafından seslendirilen ve ozel olarak hazırlanan "Şimdi Ziya Hoca'yla buluşma zamanı" adlı şarkıyla başladı.
Uzaktan eğitim surecinde yuruttukleri faaliyetleri anlatan oğretmenler, "Salgın surecinde bize guvendiğiniz, bize inandığınız icin, yapabileceğimizi bize gosterdiğiniz icin ve en onemlisi icinizden biri olduğumuzu hissettirdiğiniz icin cok mutluyuz." ifadelerini kullandı.
Bunun uzerine Bakan Selcuk, "Bizim yaptığımız iş, 1 milyondan fazla calışanı olan bir ailenin, meslektaşlarımızın tamamının emeğiyle olan bir iştir. Bu corba kaynıyorsa bu corbayı Ziya Hoca yapmıyor. Ziya Hoca, bu meselede sadece biraz onculuk ediyor. Dolayısıyla oğretmenlerimizin bu emeği gormezden gelinemez. Butun meslektaşlarımızla, eğitimin butun paydaşlarıyla birlikte bunu başardık." acıklamasında bulundu.
Selcuk, ulke cocukları eğitimde geri kalmasın diye oğretmenlerin buyuk bir sorumluluk bilinciyle hareket ettiğini vurguladı.
Salgın suresince oğretmenlerin gonlu, ruhu, aklı, fikri ile meseleye yoğunlaştığını belirten Selcuk, "Ulkenin cocukları, Amasya'nın cocukları geride kalmasın, bunlar bize emanettir dediniz. Sizlerin sayesinde oğrencilerimizi ve ailelerini yalnız bırakmadık. Oğretmenlerimizle gurur duyuyoruz." değerlendirmesini yaptı.
Bir ulkenin eğitim kalitesinin o ulkedeki oğretmen niteliğiyle doğrudan ilgili olduğunu belirten Bakan Selcuk, "Oğretmenlerimizle mesleki gelişim calışmalarımız devam edecek. Oğretmenin donanımı icin oğretmenlerin hizmet ici eğitimi icin oğretmenlerin yetkinliğini geliştirmek icin ne gerekiyorsa yapacağız." dedi.
- Bakan Selcuk da turkuye eşlik etti
Bakan Selcuk'un bu haftaki son durağı Zonguldak'tı. Toplantı başlamadan once Bakan Selcuk'a bir surpriz yapan Zonguldak İMKB Anadolu Lisesi Muzik Oğretmeni Zuhal Yalcın, "Karadır kaşların ferman yazdırır" turkusunu soyledi. "Oğrendiğim ilk turkuydu." bilgisini veren Bakan Selcuk da turkuye eşlik etti.
Daha sonra, Zonguldak'taki oğretmenler de uzaktan eğitim surecinde yuruttukleri faaliyetleri aktardı. "İlk defa bir Bakan'a 'Oğretmenim' diye hitap ediyoruz. Yuz yuze konuşuyoruz. Bu durum bizi cok mutlu ediyor.' şeklinde konuşan oğretmenler, Bakan Selcuk'tan ceşitli konularda talepte bulundu.
- "Gozumuz arkada kalmıyor"
Uzaktan eğitimin başarıyla surdurulduğune işaret eden Ziya Selcuk, "Bunu bir seferberlik ruhuyla gercekleştirdik. İnşallah onumuzdeki surecte bu ulkenin eğitim sistemine daha fazla katkı vereceğiz. Sizlerin sayesinde Ankara'da daha rahat ve daha dik duruyoruz. Gozumuz arkada kalmıyor." diye konuştu.
Toplantıya evlerinde anne ve babalarının yanında iştirak eden oğretmen cocukları da Bakan Selcuk'la sohbet etme imkanı buldu.
Oğrenciler, TRT EBA TV ve EBA platformunda derslerini takip ettiklerini; canlı ders sayesinde sınıflarından, arkadaşlarından uzak kalmadıklarını dile getirdi. Zehra Doğan isimli birinci sınıf oğrenci ise Bakan Selcuk icin yazdığı akrostiş turunde şiiri okudu.
Bakan Selcuk, anne ve babalarına eşlik ederek toplantıya katılan oğrencilere imzalı kitap hediye edeceğini kaydetti.