Bilişimle Uretim İcerik Geliştirme Ekibine dahil olmak isteyen adaylar icerisinden oncelikli olarak Bilişim Teknolojileri Oğretmenlerinden olmak uzere, Ek-2'de belirtilen kriterlere gore ekip uyeleri secilecek olup, adayların https://www.eba.gov.tr/basvuru adresinden 01 Temmuz 2020 tarihine kadar başvurularını yapmaları gerekmektedir. Milli Eğitim Bakanlığı Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Mudurluğu 25.06.2020 tarih ve 8446030 sayılı yazılarıyla "Bilişimle Uretim İcerik Geliştirme Ekibine" oğretmen gorevlendirmesi yapacak.
2023 Eğitim Vizyonu Belgesinde belirtilen "Oğrencilerimizle birlikte, kendilerine bilişimle uretim becerileri kazandırmaya yonelik olarak, kodlama ve 3D tasarım etkinlikleri yurutulecektir." hedefi doğrultusunda Bakanlığımızca Bilişimle Uretim Projesi 2019 Şubat ayında kucuk olcekli pilot uygulama olarak başlatılmıştır. Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Mudurluğu (YEĞİTEK)koordinesinde yurutulen Proje, Milli Teknoloji Hamlesinin mimarları olacak genc nesiller yetiştirmek hedefiyle ve yenilikci uygulamalarıyla 2019-2020 eğitim oğretim yılında orta olcekli olarak 81 ilde 27 ilkokul ve 112 ortaokul olmak uzere toplam 139 okulda devam etmektedir.
Pilot uygulamada eğitimler, uygulamanın yurutulduğu sınıf seviyeleri icin geliştirilmiş "Bilişimle Uretim Oğretim Programına" uygun ve sosyal sorumluluk kapsamında bedelsiz olarak temin edilen dijital iceriklerle yapılmıştır. Ayrıca pilot okullara eğitim kitleri, 3D yazıcılar ve oğrenme materyalleri sağlanmıştır. Proje tanıtım sunumu Ek-1'de yer almakta olup kucuk olcek pilot uygulama raporunu bilgisayarınıza indirmek icin tıklayınız.
Orta olcek pilot uygulama raporu Temmuz ayı icerisinde yayınlanacaktır.
Bu doğrultuda 2020-2021 eğitim oğretim yılında devam etmesi planlanan Proje kapsamındaki ilkokul ve ortaokul oğrencilerine yonelik pilot uygulama kazanımlarıyla uyumlu, oğrencilere bilişimle uretim becerileri kazandırmaya yonelik dijital iceriklerin geliştirilmesi hedeflenmektedir. Bu hedefle YEĞİTEK bunyesinde kurulan "Bilişimle Uretim İcerik Geliştirme Ekibine" oğretmen gorevlendirmesi yapılması planlanmaktadır. İcerik geliştirme ekibine dahil olacak oğretmenler merkezden ve uzaktan olmak uzere aşağıda yer alan uc ayrı grupta calışacaktır.
YEĞİTEK'te daimi sureyle calışacak oğretmenlerin gorevlendirmeleri YEĞİTEK merkeze yapılacak olup, merkezi ekiple surekli calışacaklardır.
1.YEĞİTEK'te gecici sureyle calışacak oğretmenlerin gorevlendirmeleri 11 Eylul 2020 tarihine kadar yapılacak olup, icerik geliştirme surecinde gorev alacaklardır.
2.Uzaktan icerik geliştirme ekibinde calışacak oğretmenler, icerik geliştirme surecinde icerik geliştirme yazılımları ile gorsel dokumanlar merkezi ekip koordinesinde temin edilecek olup, ekip uyeleri 11 Eylul 2020 tarihine kadar uzaktan calışacaklardır.
3.Bilişimle Uretim İcerik geliştirme ekip uyelerinin hepsinin 13-17 Temmuz 2020 tarihleri arasında yuz yuze ve/veya cevrimici yapılacak calıştaya katılması gerekmektedir.
Bu doğrultuda Bilişimle Uretim İcerik Geliştirme Ekibine dahil olmak isteyen adaylar icerisinden oncelikli olarak Bilişim Teknolojileri Oğretmenlerinden olmak uzere, Ek-2'de belirtilen kriterlere gore ekip uyeleri secilecek olup, adayların https://www.eba.gov.tr/basvuru adresinden 01 Temmuz 2020 tarihine kadar başvurularını yapmaları gerekmektedir.

İşte o yazı;
İşte Proje tanıtım sunumu Ek-1- Bilişimle Uretim Projesi Sunumunu bilgisayarınıza indirmek icin tıklayınız.
Kucuk olcek pilot uygulama raporunu bilgisayarınıza indirmek icin tıklayınız.
İşte EK -2 BİLİŞİMLE URETİM PROJESİ DİJİTAL İCERİK GELİŞTİRME EKİBİ OĞRETMEN GOREVLENDİRİLMESİ KRİTERLERİ
Bileşimle Uretim İcerik Geliştirme Ekibinde dahil olacak ekip uyelerinin, oncelikle dijital icerik geliştirme konusunda deneyimi olması kaydıyla aşağıdaki kriterlerden en az ikisine sahip olması beklenmektedir.
1)Dijital okuryazarlık konusunda etkin,
2) Dijital icerik senaryo yazımı konusunda deneyimli,

3) Araştırma ve analiz yapma konusunda tecrubeli,
4) Aşağıda yer alan yazılım, donanım ve tasarım teknolojilerinden en az birini iyi derecede kullanabilen:
-Tinkercad
-Micro:Bit
-Scratch

-S4Arduino
-Arduino
-mBlock
-Small Basic
-SketchUp
-Articulate
-Adobe After Effects
Ahmet KANDEMİR