KOCAELİ'nin Gebze ilcesinde, ozel bir okulun oğretmenleri koronavirus salgını nedeniyle okullarında eğitim goremeyen oğrencilerine kitap dağıtıyor. Kutuphanelerinde bulunan kitapları tek tek dezenfekte eden oğretmenler, ardından kapı kapı dolaşıp oğrencilerine ulaştırıyor. Gebze Guzeller Organize Sanayi Bolgesi'ndeki ozel bir okulun oğretmenleri, koronavirus salgını surecinde oğrencilerini yalnız bırakmadı. Oğretmenler, salgın nedeniyle derslerine bir sure uzaktan eğitimle devam eden oğrencilerin kişisel gelişimlerine katkı sağlamak, onları ziyaret edip moral ve motivasyonlarını yukseltmek amacıyla kutuphanede bulunan kitapları tek tek dezenfekte ettikten sonra ev ev gezerek oğrencilerine ulaştırıyor. Okul bunyesinde bulunan 200 oğrencinin bir bolumune ulaştırılan kitapların, belirli aralıklarla goturulerek butun oğrencilere ulaştırılması hedefleniyor.
'TEK TEK KİTAPLARI DENEZFEKTE EDİYORUZ'
Kutuphanede bulunan kitapları tek tek dezenfekte ettikten sonra oğrencilere dağıtımını gercekleştirdiklerini soyleyen coğrafya oğretmeni Koray Akyuz, "Pandemi surecinde oğrencilerimizden uzak kaldık, onlarla iletişime gecmek icin kitap dağıtmayı duşunduk ve gecen ay bir defa kitap dağıttık. Dağıttığımız kitapları da dezenfektanlarla temizledik. Bu şekilde oğrencilerimize kitapları dağıttık. Onlara dokunabildiysek, oğretmenler olarak ne mutlu bize. Okulda bulunan oğrenciler arasında bir kura cekerek kitapları dağıtıyoruz. Aslında butun oğrencilere ulaşmayı hedefliyoruz ve yaz tatili boyunca da bu calışmalarımızı devam ettirmeyi duşunuyoruz" dedi.
'OĞRENCİLERİMİZE EN DEĞERLİ HEDİYEMİZ OLAN KİTAPLARI GOTURUYORUZ'
Oğrencilere destek olmayı hedeflediklerini belirten edebiyat oğretmeni Sinan Baş ise "Okulumuz devlet destekli ucretsiz bir okul. Bu sene acıldı ama koronavirus salgını bizi de etkiledi. Eğitim ve oğretime ara vermek zorunda kaldık. Biz eğitim modeli olarak cocuklarımızla iş birliği icinde bir eğitim modelini tercih etmiştik. Fakat bu surec bizi olumsuz etkilediği icin yonetimimizle konuşup, cocuklarımız icin ne yapabiliriz diye konuştuk. Ortaya boyle bir fikir cıktı. Bu projedeki amacımız, cocuklarımızın yanlarında olabilmek, onlarla az da olsa ozlemimizi giderebilmek ve onlara en değerli hediyemiz olan kitaplarımızı sunabilmekti" diye konuştu.
'KİTABIMI ALDIĞIM İCİN COK MUTLUYUM'
Oğrencilerden Ada İlhan, "Gercekten cok sevindim, cunku bu donemde moral ve motivasyon cok onemli. Oğretmenlerimiz de bize ciddi anlamda, cok destek oluyor. Hem goruntulu konuşuyoruz hem de soru cozumleri yapıyoruz. Pandemi sureci benim icin zorlu gecti, evde test cozuyorum, film izliyorum, konu tekrarlarımı yapıyorum. Kitabımı da aldığım icin cok mutluyum" dedi.
Aldığı kitabı en kısa surede okuyacağını soyleyen Enis Cavuş ise, "Zaten kitap okuyan biriyim. O yuzden oğretmenlerimin bana kitap getirmesine cok sevindim. Aldığım kitabı da en kısa zamanda okuyacağım. Oğretmenlerime teşekkur ediyorum."