Milli Eğitim Bakanı Ziya Selcuk, Mersin'de lisede dezenfektan uretimi sırasında meydana gelen patlamada hayatını kaybeden kimya oğretmeni Ramazan Şahin'in Adana'daki babaevine taziye ziyaretinde bulundu. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selcuk, Mersin'de lisede dezenfektan uretimi sırasında meydana gelen patlamada hayatını kaybeden kimya oğretmeni Ramazan Şahin'in Adana'daki babaevine taziye ziyaretinde bulundu.
Bakan Selcuk, beraberinde Vali Suleyman Elban ve diğer ilgililerle merkez Yureğir ilcesindeki Şahin'in babaevi onunde kurulan taziye cadırını ziyaret etti. Taziyelerini ilettiği baba Kahraman Şahin'e Turk bayrağı ve Kur'an-ı Kerim veren Selcuk, hayatını kaybeden oğretmenin yakınlarına da başsağlığı diledi. Ziyarette Kur'an-ı Kerim okundu, dua edildi.
Selcuk, ziyaretin ardından gazetecilere, yeni tip koronavirus (Kovid-19) salgınının butun dunyayı olduğu gibi Turkiye'yi de etkilediğini soyledi.
Bakanlık olarak salgın konusunda her turlu iş ve işlemi yapmak noktasında kararlı olduklarını ifade eden Selcuk, "Başından beri dunyaya ornek olacak şekilde uygulamalar, uretimler yapıyoruz. Bu uretimlerin meslek liselerimizdeki boyutu cok cok onemli ve tum ulkenin, tum dunyanın ihtiyacı icin meslek liselerindeki oğretmenlerimiz tum oğretmenlerimiz gibi buyuk bir gayret icerisindeler." dedi.
Mersin'de, patlamanın yaşandığı okuldaki oğretmenlerin de bu konuda buyuk caba gosterdiğini anlatan Selcuk şunları kaydetti:
"Rahmetli oğretmenimiz Ramazan Şahin'in de bu konuda hafta sonu bilmeden 'Bu ulkenin bana ihtiyacı var' diyerek yoğun bir calışma icinde olduğunu biliyoruz. Bu elim kaza neticesinde de şehit olan oğretmenimizin ailesinin yanında bulunmak taziyemizi iletmek ve bu meseleye sahip cıktığımız gostermek icin buradayız. Boyle zor bir gunde millet olarak, devlet olarak oğretmenimizin ailesinin yanındayız, arkasındayız. Bununla ilgili de her turlu tedbiri alıyoruz. Sayın Valimizle de burada bazı istişarelerde bulunduk. Arkadaşlarımızla beraber Ankara'dan buraya, 'Ekip halinde ne yapabiliriz, nasıl yapabiliriz, daha yakından nasıl ilgilenebiliriz?' hususuyla alakalı olarak bugun buraya geldik. İncelemelerimiz devam edecek. Netice itibarıyla eğitim camiası adına ailemize başsağlığı diliyorum. Milli Eğitim camiasının meslek liselerinde yapmaya calıştığı bu uretimi, cok daha sağlıklı ve guvenli bir şekilde goturmek noktasında da gayretlerimiz surecek. Tekrar tekrar uzuntulerimi belirtmek istiyorum. Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun."
Bakan Selcuk, daha sonra AK Parti İl Başkanlığına gecerek Başkan Mehmet Ay ve partililerle goruştu.
- Olayın gecmişi
Mersin'in merkez Toroslar ilcesindeki Ataturk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'ndeki "Kimya Teknoloji Alanı"nda 4 Temmuz'da meydana gelen patlamanın ardından yangın cıkmış, yaralanan kimya oğretmenleri Ramazan Şahin ve Hasan Satırlı hastaneye kaldırılmıştı. Şahin, 6 gun tedavi gorduğu Mersin Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde 10 Temmuz'da yaşamını yitirmişti. Patlama nedeniyle okulun bazı sınıfları ve dış duvarında hasar oluşmuştu.