Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Oğrenme Genel Mudurluğu 07.07.2020 tarih ve 9081985 sayılı Telafi Eğitiminin 31.08.2020 tarihinden itibaren uc hafta telafi eğitimi yapılmasını ve donem sonunda yapılması gereken sınavın Eylul ayı icerisinde yapılmasını istedi. Hayat Boyu Oğrenme Genel Mudurluğu bunyesinde faaliyetlerini yuruten Acık Oğretim İmam Hatip Lisesi ile Mesleki Acık Oğretim Lisesinin yuz yuze eğitim dersleri; 2020/1 sayılı Genelge'ye gore yoğunlaştırılmış eğitim olarak da il/ilce milli eğitim mudurluklerinin uygun gorduğu orgun ve yaygın eğitim kurumları tarafından verilmektedir.
Yuz yuze eğitim verilen okul/kurumlarda yoğunlaştırılmış eğitimler, 03 Şubat 2020 tarihinde başlamış olup Korona virus (Covid-19) salgını nedeniyle 16 Mart 2020 tarihinde tatil edilmiştir. Genelgenin 6'ncı maddesinde yoğunlaştırılmış eğitimler icin belirtilen sureler tamamlanamadığından bu dersler icin donem puanı oluşmamıştır.
Milli Eğitim Bakanlığı Orta oğretim Kurumları Yonetmeliğinin 61/a, ek-2'nci maddesi, bakanlık oluru ve ilgili mevzuat gereği;
1-Acık Oğretim İmam Hatip Lisesi ile Mesleki Acık Oğretim Lisesine ortaoğretim kurumu mezunu olarak kayıt yaptırıp yoğunlaştırılmış eğitime devam eden oğrencilere tamamlanamamış sureler icin 31.08.2020 tarihinden itibaren uc hafta telafi eğitimi yapılması,
2-Dersin haftalık ders saati sayısı dikkate alınarak oğrencilere ilgili mevzuat hukumlerine gore donem puanı verilmesi,
3-1. donem puanının bu derslerin devamı niteliğindeki 2. donem yuz yuze eğitim ders puanı olarak da kabul edilmesi,
4-Yuz yuze eğitim derslerinden başarısız olan oğrencilere Genelgenin, maddesine gore donem sonunda yapılması gereken sınavın Eylul ayı icerisinde yapılması Genel Mudurluğumuzce uygun gorulmektedir.
Ahmet KANDEMİR