Anadolu İmam Hatip Liselerinin dokuzuncu sınıflarına, Yetenek Sınavı veya Merkezi Sınav Sistemi puanına gore hafız oğrenci alınacaktır. Ortaokul ve lise cağında hafızlığını tamamlayarak Diyanet İşleri Başkanlığından "Hafızlık Belgesi" alan oğrencilerden talep olması halinde; hafızlıklarını muhafaza etmelerine, din hizmetleri ile ilgili temel beceriler kazanmalarına, akademik başarılarını arttırmalarına, Temel İslam Bilimleri alanında daha donanımlı yetişmelerine ve yuksek oğrenime hazırlanmalarına katkı sağlamak amacıyla Milli Eğitim Bakanlığı Din Oğretimi Genel Mudurluğu, Turkiye Diyanet Vakfı ve Diyanet İşleri Başkanlığı arasında imzalanan protokol cercevesinde eğitim veren "Hafızların Eğitim Gorduğu Anadolu İmam Hatip Liseleri" bulunmaktadır.
Bu kapsamda 2020-2021 eğitim oğretim yılında ekte yer alan usul ve esasları kılavuzunda adları ve kontenjanları belirtilen Hafızlık Programı/Projesi uygulayan Anadolu İmam Hatip Liselerinin dokuzuncu sınıflarına, Yetenek Sınavı veya Merkezi Sınav Sistemi puanına gore hafız oğrenci alınacaktır. Kılavuz icerisinde Ek-7 listede belirtilen okullar, "Merkezi Sınavla Oğrenci Alan Ortaoğretim Kurumları İcin Yapılacak Sınav" sonucunda alınacak yerleştirmeye esas puan ustunluğune gore 2020 yılı Uygulama Kılavuzu cercevesinde okul tercihlerini yapacaklardır. Ek-8 listede adları ve kontenjanları belirtilen okullara ise kılavuzda verilen oğrenci alım usul ve esasları doğrultusunda beceri/yetenek sınavıyla oğrenci alınacaktır.
2020-2021 Eğitim Oğretim Yılı Hafızların Eğitim Gorduğu Anadolu İmam Hatip Liseleri (Hafızlık Programı/Projesi) Oğrenci Alımı Usul Ve Esasları Kılavuzunu bilgisayarınıza indirmek icin tıklayınız.
Ahmet KANDEMİR