Milli Eğitim Bakanlığı Personel Genel Mudurluğu 17.07.2020 tarih ve 9471801 sayılı yazılarıyla şube mudurlerinin, yargı kararına bağlı olarak yapılan atamalardan once Aralık 2018 ayında atandıkları şube mudurluğu kadrolarında asaleten gorev yaptıkları surelerin, bolge hizmeti suresi ve puanı hesabında değerlendirileceğini duyurdu.
Bilindiği uzere, Milli Eğitim Bakanlığı Personelinin Gorevde Yukselme, Unvan Değişikliği ve Yer Değiştirme Suretiyle Atanması Hakkında Yonetmelik hukumleri cercevesinde il ve ilce milli eğitim mudurluklerinde bulunan şube muduru kadrolarından 513 şube muduru kadrosuna gorevde yukselme suretiyle atamalar 30.11.2018 tarihinde gercekleştirilmişti.
Bu atamalar sonucunda şube mudurleri gorevlerine başlamış; ancak bu surecte Ankara 4'uncu İdare Mahkemesince verilen 19.09.2019 tarihli kararla yazılı sınav sorularından ikisi iptal edilmiş ve bu yargı kararı, Ankara Bolge İdare Mahkemesi 3'uncu İdari Dava Dairesinin 12.03.2020 tarihli kararı ile kesinleşmiştir.
Soz konusu yargı kararı uzerine, 01.04.2018 tarihinde gercekleştirilen yazılı sınav puanları yeniden hesaplanarak başarı sıralaması yeniden belirlenmiş ve 513 şube muduru kadrosuna atamalar 12.06.2020 tarihinde yeniden yapılmıştır.
Anılan Yonetmelik hukumlerine gore taşra teşkilatı şube mudurlerinin bolge hizmetine bağlı yer değiştirme işlemleri haziran ayında, isteğe bağlı yer değiştirme işlemleri ise temmuz ayında gercekleştirilmektedir.
Yargı kararı uyarınca yeniden yapılan soz konusu atamalar sonucunda; daha once atanmış olan şube mudurlerinin buyuk coğunluğu aynı veya farklı yerlere olmak uzere yeniden şube muduru olarak atanmıştır.
Yeniden atanan şube mudurlerinin, soz konusu yargı kararına bağlı olarak yapılan atamalardan once Aralık 2018 ayında atandıkları şube mudurluğu kadrolarında asaleten gorev yaptıkları surelerin, bolge hizmeti suresi ve puanı hesabında değerlendirilmesi uygun gorulmuştur.
Ahmet KANDEMİR