Milli Eğitim Bakanlığı hizmet puanı uygulamasına yonelik olarak 25 maddelik ornek bir soru cevap dosyası yayımladı. Milli Eğitim Bakanlığı hizmet puanı uygulamasına yonelik olarak 25 maddelik ornek bir soru cevap dosyası yayımladı.
İşte MEB'den yapılan acıklama
MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI OĞRETMEN ATAMA VE YER DEĞİŞTİRME YONETMELİĞİNDE 19.06.2020 TARİHİNDE HİZMET PUANLARINDA YAPILAN DEĞİŞİKLİĞİN UYGULANMASINA YONELİK ORNEKLER
1- Değişikliğin yururluğe girdiği 19.06.2020 tarihinden once bitirilen doktora, yuksek lisans veya ikinci bir dort yıllık yuksekoğrenim icin hizmet puanı verilecek mi?
Değişikliğin yururluğe girdiği 19.06.2020 tarihinden once bitirilen doktora, yuksek lisans veya ikinci bir dort yıllık yuksekoğrenim mezuniyeti, 19.06.2020 tarihi itibarıyla hizmet puanının hesabında değerlendirilecektir.
2- Doktora, yuksek lisans veya ikinci bir dort yıllık yuksekoğrenim mezunuyum. Mezuniyetimin hizmet puanında değerlendirilmesi icin ne yapmalıyım?
Doktora, yuksek lisans veya ikinci bir dort yıllık yuksekoğrenime ilişkin mezuniyetiniz, "MEBBİS/e-Personel Modulu/Oğrenim Bilgileri" sisteminde kayıtlı olması halinde bu kapsamdaki puan otomatik olarak hizmet puanınıza eklenecektir.
3- Değişikliğin yururluğe girdiği 19.06.2020 tarihinden once alınmış olan başarı, ustun başarı veya odul icin hizmet puanı verilecek mi?
Değişikliğin yururluğe girdiği 19.06.2020 tarihinden once alınan başarı, ustun başarı veya odul,19.06.2020 tarihi itibarıyla hizmet puanının hesabında değerlendirilecektir.

4- Başarı belgesi, ustun başarı belgesi veya odul sahibiyim. Hizmet puanından yaralanmak icin ne yapmalıyım?
Başarı belgesi, ustun başarı belgesi veya odul bilgilerinizin"MEBBİS/e-Personel Modulu/Odul" sistemine girilmiş olması halinde bu kapsamdaki puan otomatik olarak hizmet puanınıza eklenecektir.
5- Değişikliğin yururluğe girdiği 19.06.2020 tarihinden once yatılı ve/veya pansiyonlu eğitim kurumlarında belletici olarak gorevlendirildim. Bu gorevlerim karşılığında hizmet puanı alabilecek miyim?
Yatılı ve/veya pansiyonlu eğitim kurumlarında belletici olarak değişikliğin yururluğe girdiği 19.06.2020 tarihinden sonra yapılan gorevler icin hizmet puanı verilecek; bu tarihten once yapılan gorevler icin hizmet puanı verilmeyecektir.
6- Değişikliğin yururluğe girdiği 19.06.2020 tarihinden sonra yatılı ve/veya pansiyonlu eğitim kurumlarında belletici olarak yaptığım gorevler karşılığında hizmet puanından yararlanmak icin ne yapmam gerekir?

Gorevlendirme kaydınızın "MEBBİS/e-Personel Modulu/Gorev Bilgileri Menusu/Belletmen Gorevlendirme Ekranı" sistemine girilmiş olması halinde bu kapsamdaki puan otomatik olarak hizmet puanınıza eklenecektir.
7- Değişikliğin yururluğe girdiği 19.06.2020 tarihinden once İlkokullarda Yetiştirme Programı (İYEP) kapsamında fiilen ders okuttum veya eğitim kurumu yoneticisi olarak yonetim gorevini yuruttum. Bu gorevlerim karşılığında hizmet puanı alabilecek miyim?
İlkokullarda Yetiştirme Programı (İYEP) kapsamında değişikliğin yururluğe girdiği 19.06.2020 tarihinden sonra yapılan gorevler icin hizmet puanı verilecek; bu tarihten once yapılan gorevler icin hizmet puanı verilmeyecektir.
8- Değişikliğin yururluğe girdiği 19.06.2020 tarihinden sonra İlkokullarda Yetiştirme Programı (İYEP) kapsamında gorev yapmam halinde bu kapsamdaki hizmet puanından yararlanmak icin ne yapmam gerekir?
İlkokullarda Yetiştirme Programı (İYEP) kapsamında yapılan gorevlerin "e-Okul Sistemi"ne girilmiş olması halinde bu kapsamdaki puan otomatik olarak hizmet puanınıza eklenecektir.

9- Zorunlu calışma yukumluluğum bulunmuyor veya zorunlu calışma yukumluluğunden muafım. Halen zorunlu hizmet alanında calışmaktayım. Değişikliğin yururluğe girdiği 19.06.2020 tarihinden sonra ben de %50 artırımlı hizmet puanı alabilecek miyim?
Değişikliğin yururluğe girdiği 19.06.2020 tarihinden sonra zorunlu hizmet alanlarında calıştığınız sureler icin zorunlu hizmet alanı icin ongorulen hizmet puanı dikkate alınarak %50 artırımlı hizmet puanından yararlanabileceksiniz.
10- Zorunlu calışma yukumluluğum bulunmuyor veya zorunlu calışma yukumluluğunden muafım. Değişikliğin yururluğe girdiği 19.06.2020 tarihinden once zorunlu hizmet alanlarımda calıştığım sureler icin %50 artırımlı hizmet puanı alabilecek miyim?
Zorunlu calışma yukumluluğu bulunmayan veya muaf olanlar, zorunlu hizmet alanlarında değişikliğin yururluğe girdiği 19.06.2020 tarihinden sonra gorev yaptıkları sureler icin artırımlı hizmet puanından yararlanabilecek; bu tarihten once zorunlu hizmet alanlarında calışılan sureler icin artırımlı hizmet puanı verilmeyecektir.
11- Halen zorunlu calışma kapsamında olmayan 1'inci, 2'nci veya 3'uncu hizmet alanı olan bir eğitim kurumunda gorev yapıyorum. Zorunlu calışma yukumluluğum bulunmuyor. Daha sonra zorunlu hizmet alanı olan bir eğitim kurumuna atanmam halinde %50 artırımlı hizmet puanından ben de yararlanabilecek miyim?
Zorunlu hizmet alanında goreve başladığınız tarih itibarıyla zorunlu hizmet alanı icin ongorulen hizmet puanı dikkate alınarak %50 artırımlı hizmet puanından yararlanabileceksiniz.
12- Halen zorunlu calışma yukumluluğu olan bir eğitim kurumunda gorev yapıyorum. Ben ne zaman %50 artırımlı hizmet puanından yararlanabileceğim?
Zorunlu calışma yukumluluğu olan bir eğitim kurumunda zorunlu calışma yukumluluğunuzu tamamladıktan sonra yine zorunlu calışma yukumluluğu olan bir eğitim kurumunda gorev yapmanız halinde, zorunlu hizmet alanı icin ongorulen hizmet puanı dikkate alınarak %50 artırımlı hizmet puanından yararlanabileceksiniz.
13- İlkoğretim ve ortaoğretim oğrencilerine yonelik olarak TUBİTAK veya TUBA koordinesinde yurutulen ulusal veya uluslararası bilim olimpiyatları ve araştırma projesi yarışmalarında bireysel veya takım olarak ilk uc dereceye giren veya mansiyon odulu alan oğrencilere bu kapsamda fiilen calışma yaptıran oğretmenim. Değişikliğin yururluğe girdiği 19.06.2020 tarihinden once bu kapsamdaki başarılarım icin hizmet puanı alabilecek miyim?
Değişikliğin yururluğe girdiği 19.06.2020 tarihinden once bu kapsamdaki başarılarınız icin değişikliğin yururluğe girdiği 19.06 2020 tarihi itibarıyla hizmet puanı alabilirsiniz.
14- İlkoğretim ve ortaoğretim oğrencilerine yonelik olarak TUBİTAK veya TUBA koordinesinde yurutulen ulusal veya uluslararası bilim olimpiyatları ve araştırma projesi yarışmalarında bireysel veya takım olarak ilk uc dereceye giren veya mansiyon odulu alan oğrencilere bu kapsamda fiilen calışma yaptıran oğretmenim. Bu kapsamdaki hizmet puanından yararlanmak icin ne yapmalıyım?
Yonetmelik değişikliği sonrasında bu kapsamda alınacak hizmet puanınızın hesaplanması icin MEBBİS'e "Hizmet Puanı Evrakları" adında yeni bir modul eklenmiş ve bu modulun nasıl kullanılacağının acıklandığı "Tanıtım Kılavuzu" il milli eğitim mudurluklerine gonderilmiştir. Bu başarınıza ilişkin belgenizi gorev yaptığınız kurum mudurluğune vermeniz, kurum mudurluğunce belgenin taranmış halinin sisteme yuklenerek veri girişinin yapılması gerekmektedir. Belgenizin sırasıyla kurum mudurluğunce ve ilce milli eğitim mudurluğunce onaylanması sonrası bu kapsamdaki puanınız otomatik olarak hizmet puanınıza eklenecektir.
15- eTwining programı kapsamında alınacak hizmet puanı icin hangi belgeler gecerli sayılacaktır?
eTwining programı kapsamında Ulusal veya Avrupa Kalite Etiketine sahip olanlar hizmet puanı alabileceklerdir.
16- eTwining programı kapsamında değişikliğin yururluğe girdiği 19.06.2020 tarihinden once alınan Ulusal veya Avrupa Kalite Etiketleri icin hizmet puanı alınabilecek mi?
Değişikliğin yururluğe girdiği 19.06.2020 tarihinden once alınan bu kapsamdaki belge icin ek hizmet puanı alabilirsiniz.
17- eTwining programı kapsamında birden fazla Ulusal veya Avrupa Kalite Etiketine sahibim. Her biri icin ayrı puan alabilecek miyim?
eTwining programı kapsamında Ulusal veya Avrupa Kalite Etiketlerinden sadece biri (15 puan) hizmet puanı hesabında değerlendirilecektir.
18- eTwining programı kapsamında Ulusal veya Avrupa Kalite Etiketine sahibim. Bu kapsamdaki hizmet puanından yararlanmak icin ne yapmalıyım?
Yonetmelik değişikliği sonrasında bu kapsamda alınacak hizmet puanınızın hesaplanması icin MEBBİS'e "Hizmet Puanı Evrakları" adında yeni bir modul eklenmiş ve bu modulun nasıl kullanılacağının acıklandığı "Tanıtım Kılavuzu" il milli eğitim mudurluklerine gonderilmiştir. Bu belgenizi gorev yaptığınız kurum mudurluğune vermeniz, kurum mudurluğunce belgenin taranmış halinin sisteme yuklenerek veri girişinin yapılması gerekmektedir. Belgenizin sırasıyla kurum mudurluğunce ve ilce milli eğitim mudurluğunce onaylanması sonrası bu kapsamdaki puanınız otomatik olarak hizmet puanınıza eklenecektir.
19- Değişikliğin yururluğe girdiği 19.06.2020 tarihinden once Turk Patent ve Marka Kurumundan alınan patent tescili, Turk Patent ve Marka Kurumundan alınan faydalı model tescili veya Turk Patent ve Marka Kurumundan alınan tasarım tescili hizmet puanının hesabında değerlendirilecek mi?
Değişikliğin yururluğe girdiği 19.06.2020 tarihinden once bu kapsamda alınan tesciller hizmet puanında değerlendirilecektir.
20- Turk Patent ve Marka Kurumundan patent tescili, Turk Patent ve Marka Kurumundan faydalı model tescili veya Turk Patent ve Marka Kurumundan tasarım tescili aldım. Bu kapsamdaki hizmet puanından yararlanmak icin ne yapmalıyım?
Yonetmelik değişikliği sonrasında bu kapsamda alınacak hizmet puanınızın hesaplanması icin MEBBİS'e "Hizmet Puanı Evrakları" adında yeni bir modul eklenmiş ve bu modulun nasıl kullanılacağının acıklandığı "Tanıtım Kılavuzu" il milli eğitim mudurluklerine gonderilmiştir. Bu belgenizi gorev yaptığınız kurum mudurluğune vermeniz, kurum mudurluğunce belgenin taranmış halinin sisteme yuklenerek veri girişinin yapılması gerekmektedir. Belgenizin sırasıyla kurum mudurluğunce ve ilce milli eğitim mudurluğunce onaylanması sonrası bu kapsamdaki puanınız otomatik olarak hizmet puanınıza eklenecektir.
21- Değişikliğin yururluğe girdiği 19.06.2020 tarihinden once ulusal veya uluslararası bir hakemli dergide yayımlanan makalelerim icin hizmet puanı alabilecek miyim?
Değişikliğin yururluğe girdiği 19.06.2020 tarihinden once ulusal veya uluslararası bir hakemli dergide yayımlanan makaleler hizmet puanında değerlendirilecektir.
22- Ulusal veya uluslararası bir hakemli dergide yayımlanmış makalem var. Bu kapsamdaki hizmet puanından yararlanmak icin ne yapmalıyım?
23- Değişikliğin yururluğe girdiği 19.06.2020 tarihinden once ulusal veya uluslararası kapsamda duzenlenen bilimsel, sanatsal, kulturel veya sportif yarışmalarda bireysel veya takım olarak ilk uc derece veya mansiyon odulume ilişkin başarım hizmet puanında değerlendirilecek mi?
Değişikliğin yururluğe girdiği 19.06.2020 tarihinden once bu kapsamdaki başarınız hizmet puanında değerlendirilecektir.
24- Ulusal veya uluslararası kapsamda duzenlenen bilimsel, sanatsal, kulturel veya sportif yarışmalarda bireysel veya takım olarak ilk uc dereceye veya mansiyon odulu alan oğretmenim. Bu kapsamdaki hizmet puanından yararlanmak icin ne yapmalıyım?
Yonetmelik değişikliği sonrasında bu kapsamda alınacak hizmet puanınızın hesaplanması icin MEBBİS'e "Hizmet Puanı Evrakları" adında yeni bir modul eklenmiş ve bu modulun nasıl kullanılacağının acıklandığı "Tanıtım Kılavuzu" il milli eğitim mudurluklerine gonderilmiştir. Bu başarınıza ilişkin belgenizi gorev yaptığınız kurum mudurluğune vermeniz, kurum mudurluğunce belgenin taranmış halinin sisteme yuklenerek veri girişinin yapılması gerekmektedir. Belgenizin sırasıyla kurum mudurluğunce ve ilce milli eğitim mudurluğunce onaylanması sonrası bu kapsamdaki puanınız otomatik olarak hizmet puanınıza eklenecektir.
25- Birleştirilmiş Lisans + Yuksek Lisans (Tezli-Tezsiz) mezunuyum. Yonetmelik değişikliği ile yuksek lisans icin ongorulen hizmet puanından ben de yararlanabilir miyim?
Birleştirilmiş Lisans + Yuksek Lisans (Tezli-Tezsiz) mezunu olan oğretmenlerimiz yuksek
lisanslarının tezlitezsiz durumları dikkate alınarak hizmet puanından yararlanacaklardır.
Personel Genel Mudurluğu
Memurlar. Net Notu:
Daha once yatılı okullarda gorev yapan oğretmenlerin puanları aynen devam edecek 19.06.2020 sonrasında ise yeni duzenlemeye gore puan verilecektir.
-Ortaoğretim alan oğretmenliği tezsiz yuksek lisans diploması olanlara yonetmelik gereği ek puan verilmeyecektir.
2011 yılında kaldırılan Teşekkur, Takdir ve Aylıkla odullendirmeye yonetmelik gereği puan verilmeyecektir. Yani 2011 oncesi oduller değerlendirme dışı tutulmuştur.