Turkiye'yi ve dunyayı etkisi altına alan korona virus surecinde, Saraykoy Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi onemli bir calışmaya imza attı. Pandemi surecinin ilk gunlerinde oncelikli ihtiyac olan maske ureterek mucadeleye destek veren okul calışmalarını bir uste taşıyarak kendi markalarında ozon dezenfeksiyon cihazı urettiler. Denizli'nin Saraykoy ilcesinde bulunan Saraykoy Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi oğretmenleri onemli calışmaya imza attı. Korona virus surecinin başlarında maske ureterek destek olan okul calışmaları geliştirmeleri ile birlikte kendi markalarını uretti. Lisede bulunan oğretmenler ozon dezenfeksiyon cihazı urettiler. Oğretmenler urettikleri cihazı Denizli İl Milli Eğitim Muduru Mahmut Oğuz'a tanıttı. Meslek lisesi oğretmenlerinin urettiği SAROZON markalı cihazın uretim aşamaları hakkında konuşan Oğuz, "Saraykoy Mesleki ve Teknik Anadolu Lisemiz pandemi surecinde patenti Elektrik ve Elektronik oğretmeni Ozer Mısırcı'ya ait ozon cihazının okulda seri uretimi icin calışmalara başladı. SAROZON markası ile patent başvurusu yapılan cihazın seri uretimi icin ihtiyac duyulan atolye projesi Milli Eğitim Bakanlığınca kabul edildi" dedi.
"Ozan cihazını aylık 150-200 adet uretim kapasitesine sahibiz"
Oğuz, "Milli Eğitim Bakanlığımızdan gonderilen 130 bin TL'lik odenekle kurulan atolyede cihazı ureten oğretmenlerimiz bu alandaki onemli bir ihtiyaca cevap verecekler. SAROZON markalı ozan cihazını aylık 150-200 adet uretim kapasitesine sahibiz. Okulumuzda doner sermaya kuruluş işlemlerimize başladık. Okullarımızın eğitim-oğretime başlaması ile uretim aşamasında oğrencilerimiz de yer alacaklar. Pandemi surecinde gerek ilimizde gerekse de ulke genelinde mesleki eğitim veren okullarımız yaptıkları calışmalar ile ulke gundemine oturdular. Mesleki eğitimin onemi ulkemizde ve tum dunya bir kez daha anlaşılmış oldu. Bu surecte meslek liselerimiz buyuk gelişime ve değişime imza attılar. Ureten meslek liselerimiz her biri ayrı birer marka haline geldi. Buradan emeği gecen tum meslekdaşlarımı tebrik ediyorum" dedi.
"Ozon suya ve havaya verildikten sonra oksijene donuşur"
Sarozon Ozon Jeneratoru, havadaki oksijeni ozona donuşturduğunu ve belirli aralıklarla bulunduğu ortama vermekte olduğunu soyleyen Oğuz, "Havadaki virusleri, bakterileri, kuf ve mantarları temizleme ozelliğine sahip Sarozon teknik ozellikleri ile de muadilleri arasında on plana cıkmaktadır. Ozon Dezenfeksiyon, hava ve suya ozon verme ozelliği olan bu cihaz, su icindeki, havadaki, yiyeceklerimiz ve kullandığımız eşyalar uzerindeki mikrop, virus, bakteri, spor, kist, ecoli, mantar, salmonella gibi insan sağlığına zararlı mikroorganizmaların hucre zarını yırtarak yok edilmesini sağlar. Kimyasal temizleme ve dezenfektan maddelerden farkı ozonun tamamen doğal olması hicbir atık madde bırakmamasıdır. Ozon suya ve havaya verildikten sonra kısa surede gorevini tamamlayıp oksijene donuşur" diye konuştu.
Programa Denizli İl Milli Eğitim Muduru Mahmut Oğuz'un makamında gercekleşen cihaz tanıtımına Saraykoy İlce Milli Eğitim Muduru Bulent Akhan, projede yer alan Saraykoy Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Okul Muduru Yusuf Bakıt, Elektrik ve Elektronik oğretmeni Ozer Mısırcı, Makine Teknolojisi Oğretmeni Cuneyt Yuksel, Tekstil Teknolojileri Oğretmeni Fuat Yerlitaş, ve Metal Teknolojisi Oğretmeni Ahmet Cemal Doğruoğlu katıldı.