Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Oğrenme Genel Mudurluğunun 02.06.2020 tarih ve 7327427 sayılı yazılarıyla;
1-Acık oğretim okulları 3' uncu doneminde, Acık Oğretim Lisesi, Mesleki Acık Oğretim Lisesi ve Acık Oğretim İmam Hatip Lisesinde yurt ici ve yurt dışı programlarına kayıtlı, 7 Eylul 2020 tarihi itibariyle 18 yaşından gun almış tum oğrenciler icin donem acılması ve donemin sayılması, haftalık ders cizelgelerine gore oğrencilere bir donemde alabilecekleri toplam kredi kadar ders atanması, sistemde oluşan genel ağırlıklı puanın bu dersler icin ders puanı olarak belirlenmesi, genel ağırlıklı puanı, gecme puanının altında olanlara veya genel ağırlıklı puanı olmayanlara gecme puanının ders puanı olarak belirlenmesi ve atanan derslerin kredisinin verilmesi,
2-Acık Oğretim Ortaokulu yurt ici ve yurt dışı programlarına kayıtlı oğrenciler icin donem acılması, oğrencilere bir donemde alabilecekleri toplam ders sayısı kadar ders atanması, sistemde oluşan genel ağırlıklı puanın bu dersler icin ders puanı olarak belirlenmesi, genel ağırlıklı puanı, gecme puanının altında olanlara veya genel ağırlıklı puanı olmayanlara gecme puanının ders puanı olarak belirlenmesi,
3-Acık Oğretim Kurumları 2' nci donem sınavlarının 25-26 Temmuz 2020 tarihlerinde yapılması istendi.
Ahmet KANDEMİR