Dunyayı olduğu gibi ulkemizi de buyuk olcude etkileyen COVID-19 salgını kişisel ve kurumsal alışkanlıklarımızı tamamen değiştiriyor. Bu değişimleri doğru yonetebilmek ve 16 Mart 2020'den bu yana kapalı olan eğitim kurumlarımızın yeni normalde daha sağlıklı ve temiz şekilde acılması, cocuklarımızın eğitim hizmetini surdurebilmesi icin ekibimizle buyuk bir caba ve ozveri icerisindeyiz. Eğitim kurumlarımızı daha iyi koşullarda acmak ve eğitim hizmetlerimizi yeni normale uygun hale getirmek icin sadece Bakanlığımızın tecrubesi ve calışmaları ile değil bu konuda destek olabilecek tum paydaşlarımızla istişareler gercekleştirerek hazırlıklarımızı tamamlıyoruz.
"Eğitim Kurumlarında Hijyen Şartlarının Geliştirilmesi ve Enfeksiyon Onleme Kontrol Kılavuzu" yaptığımız hazırlıklarda yol gosterici ana kaynaklarımızdan biridir. Kılavuzumuz, yeni donemde eğitim kurumlarımıza rehberlik edecek ve kurumların hijyen ve enfeksiyon hususlarında kurumsal sorumluluklarını yerine getirmeleri konusunda onlara yol gosterecektir. Hazırladığımız kılavuzla, eğitim kurumlarımızda ve sunulan eğitim hizmetlerinde standart kazanabilmesi icin, ulkemizin kalite kontrol alanında marka kuruluşu olan Turk Standartları Enstitusu (TSE) ile iş birliği yaparak surecin şeffaf bir şekilde yonetilmesini hedefliyoruz.
TSE iş birliği ile yapılan eğitimlerde eğitim kurumlarında hijyen ve enfeksiyon alanlarında uzmanlaşan denetim personelimiz, eğitim kurumlarımızın kılavuzda belirlenen şartlara uygunluğu icin yerinde incelemeler yapacaktır. Bu incelemeler ve raporlamalar neticesinde kılavuza uygun şekilde eğitim kurumlarımız belgelendirilecektir. Kurumlarımızın hijyen şartlarının geliştirilmesi ve enfeksiyon risklerine karşı tedbirlerin zamanında alınması icin kılavuzda belirtilen hususlara harfiyen uyulması gerekmektedir. Belge alan eğitim kurumlarının kalite standartlarını surdurmeleri icin kurumlar takip sistemi aracılığıyla izlenmeye devam edecektir.
Yeni donemde sağlıkla ve huzurla cocuklarımıza kavuşmayı umit eder, bu onemli kılavuzu hazırlarken bize desteğini esirgemeyen başta Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Sayın Mustafa Varank Bey'e ve TSE yetkililerine eğitim camiamız adına gonulden teşekkur ederim.
Ziya Selcuk
Milli Eğitim Bakanı
Eğitim Kurumlarında Hijyen Şartlarının Geliştirilmesi ve Enfeksiyon Onleme Kontrol Kılavuzunu bilgisayarınıza indirmek icin tıklayınız.
Ahmet KANDEMİR