Bloguma uzun zamandır uğramadığım yani, gerekli ilgiyi gostermediğimin farkındayım. Bu sure zarfında, yaklaşık 1 aydır yeni bir WordPress teması icin kolları sıvamış durumdayım. Bu sure zafının sonunda ise ekrana yansıyan goruntu, oldukca guzel ve bir o kadar işlevsel bir tema olduğunu kanıtlıyor.
iesTheme Teması Hakkında
Tasarımının ve kodlamasının bana ait olduğu ve ismini iesTheme olarak tanımladığım bu temayı, WordPress alt yapısını kullanan kişisel blog siteleri icin hazırlandım. Ancak WordPressin bize sunduğu hizmetler doğrultusunda kişisel blog sitelerinin yanı sıra bir cok kategori icinde kullanabilir bir tema olduğu acıkca gorulebiliyor.
Tasarım konusunda ne kadar diğer kişisel blog sitelerine benzese de, işlevsellik konusunda benzeyeceğini sanmıyorum. İşlevsellikten kastım; Sinan Yorulmaz'ın desteğiyle geliştirdiğim ozel 3 yeni bileşen, diğer tema panellerinden farklı bir, yonetilebilir tema paneli ve WordPress'in bizlere sunduğu ozel menu desteği..
Temada dikkat edilmesi gereken ozelliklerden biri olan, Google Page Speed yani sayfa acılış hızı 100 uzerinden 90 puan alırken, bir diğer onemli ozellik olan, WM Aracı SEO Analiz puanı ise yine 100 uzerinden 90 puan almayı başarmıştır. Bu demek oluyor ki, tema sayfa acılış hızından odun vermezken, aynı zamanda SEO konusunda da buyuk bir başarıyı yakalamış durumda. Ayrıca W3C Validator doğrulamasından sadece bir hata ile gecmeyi başaran iesTheme, oldukca başarılı bir tema olduğunu bu testlerde kanıtlamış gorunuyor.
Şimdi lafı daha da fazla uzatmayalım ve tema hakkında genel ozellikleri konuşmaya başlayalım.
iesTheme Genel Tema Ozellikleri
Sinan Yorulmaz'ın desteğiyle diğer tema panellerinden farklı, yonetilebilir tema paneli. jQuery ile ana sayfadaki yorum ve okunma bolumlerinde farklı bir tasarım. Kişisel veya diğer kategoriler icin WordPress blog teması. Tum tarayıcılarda sorunsuz ve aynı goruntu. (İE dahil.) Gelişmiş SEO standartlarına uygun kodlama yapısı. Sorunsuz bir W3C Validator doğrulaması. Oldukca hızlı sayfa acılış ve geciş hızı. WordPress'in ozel menu desteği. jQuery ile farklı bir manşet alanı. Duzenli HTML kod dizilimi. Sosyal Medya etkileşimi. Ozel 3 yeni bileşen. 2 kolonlu.
iesTheme Tema İceriği - Bileşenler, Menuler ve iesTheme Tema Paneli
Bileşenler - Ornek Resim İcin Buraya Tıklayınız.
İsterseniz oncelikle WordPress'in Bileşen ozelliğinden bahsedelim. Sizler icin geliştirdiğim ozel 3 yeni bileşeni iesTheme ile birlikte sizlerin kullanımına sunuyorum. Nedir bu ozel 3 yeni bileşen? Hicbir koda mudahale etmeden, sadece surukle bırak ozelliğini kullanarak temanızın yan menusunde, Resimli Rastgele Yazılar, Resimli Son Yorumlar ve Twitter Bileşeni'ni gosterebilirsiniz.
Menuler - Ornek Resim İcin Buraya Tıklayınız.
Menuler kısmında ise, yine hicbir koda mudahale etmeden, istediğiniz ozel bir bağlantıyı veya onceden oluşturduğunuz ozel bir sayfayı surukleyerek menuye dahil edebilir ve menuyu kullanmaya başlayabilirsiniz. iesTheme Tema Paneli'nde gerekli acıklamayı yapmama rağmen aynı acıklamayı bir kez daha yapmak istiyorum.
Gorunum paneli altında bulunan Menuler sekmesinden, yeni bir menu oluşturmak icin menu isminizi girdikten sonra, menu isminiz ile iesTheme Tema Paneli'ne girdiğiniz menu isminin, aynı olmasına dikkat ediniz.
iesTheme Tema Paneli - Ornek Resim İcin Buraya Tıklayınız.
WordPres iesTheme ile birlikte gelen iesTheme Tema Paneli ile, Twitter profilinizi etkinleştirebilir, yan menude bulunan reklamlarınızı ve ana sayfada bulunan manşet alanını kontrol edebilir ve bunlara benzer işlem daha bir cok işlem yapabilirsiniz.
iesTheme Teması Hakkında Sorulması Beklenen Sorular
Manşet Kısmını Nasıl Yoneteceğim?
iesTheme Tema Paneli'ne girdiğinizde, "Manşetler" başlığını goreceksiniz. Bu başlığın altında ise, onceden hazırlanmış 6 adet tekil manşet kısmı ile karşılaşacaksınız. Buradaki boşluklara manşette cıkmasını istediğiniz yazı başlığını, resim adresini ve yazı linkini ayrı ayrı kutulara yazdığınız zaman, manşet sorunsuz bir şekilde işlevini yerine getirecektir.
Yan Menude Bulunan Reklam Alanlarını Nereden Kontrol Edebilirim?
Aynı şekilde iesTheme Tema Paneli'ne girdiğinizde, "Sağ Reklam Alanları" başlığını goreceksiniz. Bu başlığın altında her reklam icin ayrılmış 4 ayrı kutu bulunmaktadır. Bu kutulara reklamın başlığı (title), reklamın resmini, reklam verenin adresini ve reklamın nofollow mu yoksa dofollow mu olacağını yazıp, reklamları etkinleştirebilirsiniz.
Reklam eklemek istemiyorsanız, kaldırmak icin benimle iletişime gecebilir veya standart reklam resmini ekleyebilirsiniz. (../resim/reklam90.png)
Tekil yazılarınızda one cıkarılmış gorseli secmenizi sağlayan bir ozellik olan one cıkan gorsel ozelliği, her yazı icin farklı bir resim (90x90) secmenizi sağlar. Bu resimler ise, WordPress blogunuzun Ortam Kutuphanesi icerisinde saklanır. WP Smush.it isimli bir eklenti, resimlerinizi optimize ederek, sitenizin resim yukleme oranını duşurerek, sitenizin daha hızlı acılmasını sağlar.
iesTheme WordPress Temasını Nasıl Satın Alacağım?
İlk oncelikle konu altına temayı almak istiyorum demeniz yeterlidir. Sonrasın da ise;
Temayı satın almak icin, blogumun "İletişim" sayfasından ozel iletişim kurabilir veya [email protected] kişisel mail adresime mail atabilirsiniz.
Not: Kişisel blogum ile gonderdiğiniz mailler ulaşmayabilir. O yuzden en sağlıklı yontem manuel olarak [email protected] kişisel mail adresime mail atmanız.
Gerekli Mail İcerik Bilgileri
İsim Soyisim: Ahmet Mehmet
Lisanslanacak Site: http://www.mehmetahmet.com ve http://mehmetahmet.com
Lisanslanacak site başlığı altına yazacağınız site oldukca onemlidir. iesTheme WordPress Teması sadece verdiğiniz site ismine ozel lisanslanır ve başka sitelerde kullanılamaz.
---» HEMEN İLETİŞİM KUR!
Tema Fiyatı: 20 Turk Lirası
iesTheme Canlı Gorunum
Not: Temayı alan kişiler temanın kurulumda veya kullanımında bir sorun yaşarlar ise, sorunla bizzat ben ilgileneceğim.