Cevrim ici toplantıda yeni eğitim oğretim yılı hazırlıkları, oğretmenlerin 24 Ağustos'ta başlayacak mesleki gelişim calışmaları ve Kovid-19 salgınına yonelik onlemler değerlendirildi Milli Eğitim Bakanı Ziya Selcuk, yeni eğitim oğretim yılı hazırlıkları, oğretmenlerin mesleki gelişim calışmaları ve yeni tip koronavirus (Kovid-19) salgınına yonelik tedbirleri, 81 ilin milli eğitim muduruyle değerlendirdi.
Bakanlıktan yapılan yazılı acıklamaya gore Bakan Selcuk, 81 il milli eğitim muduru ile cevrim ici toplantıda bir araya geldi. Bakan Yardımcısı Mustafa Safran ve merkez teşkilatında gorevli genel mudurlerin de yer aldığı toplantıda, yeni eğitim oğretim yılı hazırlıkları, calışma stratejileri, 24 Ağustos'ta başlayacak oğretmenlerin mesleki gelişim calışmaları ve illerde salgına karşı alınan onlemler değerlendirildi.
Selcuk, buradaki konuşmasında, Bakanlık merkez teşkilatının illeri yalnız bırakmayacağını belirterek, Bakanlık yoneticilerinin bizzat sahada ihtiyacların tespiti ve temini noktasında calışmalar yapacağını ve bu calışmalarla Bilim Kurulu'nu bilgilendirerek, okullarda eğitime başlanması konusunda iş birliğini guclendireceklerini ifade etti.
Sağlık Bakanlığı ile tum dunyada, Turkiye'de ve il il salgının seyrini surekli izlediklerini dile getiren Selcuk, 2020-2021 eğitim oğretim yılında oğrenciler, oğretmenler, veliler ve tum toplumun sağlığını onceleyerek eğitim faaliyetlerinin devam ettirilmesi icin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın onculuğunde ve tum kabine uyelerinin goruşleriyle bir yol haritası oluşturulduğunu, riskleri azaltmak icin her turlu onlemin alındığını bildirdi.
Oğretmenlerin 24 Ağustos'tan itibaren yapılacak mesleki calışmalarının oncelikli konusunun, "Yuz yuze eğitim başladığında cocukların uyumunun nasıl sağlanacağı" olduğunu vurgulayan Selcuk, "Oğretmenler hangi gun, hangi oyunu nasıl oynayacaklar ki cocuklar bu uyumu icselleştirsinler... Bununla ilgili hazırlıklarımız olacak." ifadesini kullandı.
Her okulda dijital eğitimle ilgili oluşabilecek problemleri yonetebilmek icin alanda yetkin oğretmenlerin "Uzaktan Eğitim Sorumlusu" olarak gorev yapacağını belirten Selcuk, hijyen koşullarının sağlanması noktasında da bir sorumluluk paylaşımının yapılacağını bildirdi.
- "Her turlu oneriye acığız"
Dunyadaki tecrubeleri de dikkate alarak Turkiye'ye ozgu standartlar oluşturulacağını vurgulayan Bakan Selcuk, şu değerlendirmelerde bulundu:
"Oğretmenlerimizin tamamına yonelik ve surekli bir mesleki gelişim anlayışına doğru gidiyoruz. Her bir dersin uzaktan eğitimle nasıl daha kaliteli verilebileceğine ilişkin calışmalar yaptık, yapıyoruz. Aldığımız kararlarla ilgili asla bir taassubumuz yok. Hangisi mantıklıysa, hangisinin pedagojik değeri yuksekse onu uygulayabiliriz. Sizlerden gelecek her turlu oneriye acığız. Gectiğimiz donem yuruttuğumuz uzaktan eğitim faaliyetlerine yonelik, emin olun, her yerden teşekkur aldık. Her birinizin desteği cok onemli."

Uzaktan eğitime erişim sorunu olan oğrenciler icin hazırlıkları yapılan EBA Destek Noktası ile ilgili calışmalara ilişkin de bilgi veren Bakan Selcuk, evinde cihaz veya internet olmayan ya da yaşadığı yerde internet altyapısı bulunmayan oğrenciler icin Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ile calışmalar yurutulduğunu ifade etti.
Turk Standardları Enstitusu ile yurutulen "Okulum Temiz Belgesi" verilmesi faaliyetleri kapsamında 2000 denetmen yetiştirildiğine dikkati ceken Bakan Selcuk, bu surecte okullarda daha fazla temizlik personeli istihdam edebilmek icin Aile, Calışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile calışmalar yapıldığını kaydetti.