Aydın'da Umurlu Cok Programlı Anadolu Lisesi oğretmenleri, okulun bahcesinde yetiştirdikleri sebze ve meyveleri, mahalledeki ihtiyac sahibi vatandaşlara dağıtıyor. Aydın'ın Efeler ilcesinde bir lisenin bahcesinde 3 donumluk alanda oğretmenler tarafından yetiştirilen sebze ve meyveler, muhtar aracılığıyla mahalledeki ihtiyac sahibi vatandaşlara dağıtılıyor.
Umurlu Cok Programlı Anadolu Lisesi'nin oğretmenleri, 2 yıl once okulun bahcesindeki 3 donumluk alana sebze ve meyve ekti.
Ders aralarında ve hafta sonlarında bahceyle ilgilenen oğretmenler, domates, karpuz, salatalık, biber ve patlıcan gibi urunler yetiştirdi.
Sebze ve meyvelerin fazla olmasından dolayı mahalle muhtarı Soner Afşar'la iletişime gecen Okul Muduru Hakan Topal, ihtiyac sahiplerinin tespiti icin yardım istedi.
Oğretmenler, okul muduru ve muhtarla kurulan iyilik ucgeniyle toplanan urunler, kapı kapı dolaşılıp maddi durumu iyi olmayan vatandaşlara teslim ediliyor.
Yeni tip koronavirus (Kovid-19) salgını dolayısıyla okulların kapalı olmasına rağmen oğretmenler projeyi surduruyor.
Efeler İlce Milli Eğitim Muduru Hakan Ozcan, AA muhabirine, Milli Eğitim Bakanlığı'nın 2023 eğitim vizyonu cercevesinde meslektaşlarının uygulamaya koyduğu bu projenin takdire şayan olduğunu soyledi.
Tum personelin fedakarca gorev yaptığına işaret eden Ozcan, "Oğretmenlerimiz sabahın erken saatlerinde gelip burada urunlerini alıp muhtar aracılığıyla ihtiyacı olan kişilere dağıtıyor. Bizzat kendileri gidip vatandaşla diyalog kuruyor. İnşallah diğer okullarımıza da ornek olur." dedi.
"Bu işi gonulden yapıyoruz"

Okulun İngilizce oğretmeni Ozcan Kaplan da boyle bir projede yer aldığı icin gururlu olduğunu vurgulayarak, "Oğretmenliğin sadece sınıfta değil aynı zamanda sosyal sorumluluk alanında da olduğunu gostermek istedik. Bu bizim icin cok haz verici bir durum. Oğretmenin sadece dort duvar arasında değil toplumun icinde de olduğunu biliyoruz ve oyle de hareket ettik. Bu işi gonulden yapıyoruz. Sanırım en buyuk mutluluk da bu olmalı." ifadelerini kullandı.
Kaplan, zaman icerisinde okulun diğer kısımlarını da benzer şekilde değerlendirmeyi hedeflediklerini sozlerine ekledi.
Mahalle Muhtarı Soner Afşar da oğretmenlerin doğal urun yetiştirmesinin guzel bir ornek teşkil ettiğini belirterek, "Okulumuz adeta mahalle ile butunleşti. Burada yetişen urunleri mahallede tespit ettiğimiz birkac ev var onlara veriyoruz. Hem ihtiyac sahiplerine yardım ediyoruz hem de bu guzelliklere şahit oluyoruz. Oğretmenlerimizi sadece okulda değil sokaklarımızda gormek bizi mutlu ediyor." diye konuştu.