MEB Oğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Mudurluğu'nun illere gonderdiği bir yazıyla, tum oğretmenlerin, 31 Ağustos ila 18 Eylul tarihleri arasında okulda yapacakları eğitimleri, ilgili genel mudurluklerin iş planları doğrultusunda yurutmelerini istedi. MEB Oğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Mudurluğu, 24-28 Ağustos tarihleri arasında yapılacak Mesleki Calışma Programını tum il milli eğitim mudurluklerine gonderdi.
Gonderilen yazının ekindeki yer alan mesleki calışma programı icin tıklayınız.
Ancak mesleki calışma programıyla ilgili ust yazı daha onemli gorulmektedir. Aşağıda yer verilen ust yazıda da goruleceği uzere, MEB Oğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Mudurluğu,
"oğretmenlerin 31 Ağustos- 18 Eylul 2020 tarihleri arasında okullarda yapacakları eğitime ilişkin ... Genel Mudurluğu iş planları doğrultusunda yurutmeleri hususunda gereğini bilgilerinize arz ederim."
demektedir.
Adnan Boyacı tarafından imzalanmış bu yazının ikinci paragrafında, kasdın ne olduğu tam belli değildir. Yazıda ozne ve yuklem uyumsuzluğu da bulunmaktadır. Yazı, oğretmenlerin 31 Ağustos ila 18 Eylul 2020 tarihleri arasında okulda bulunmaları amacıyla da yazılmış olabilir. MEB'in bu konuya acıklık getirmesi iyi olacaktır.
İşte ust yazının ilgili bolumu
T.C.
MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI
Oğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Mudurluğu
Sayı: 43501582-774.01.01-E-10865738 Tarih: 18/08/2020
Konu: 24-28 Ağustos Mesleki Calışma Programı
DAĞITIM YERLERİNE
İlgi: a) Milli Eğitim Bakanlığı Okul Onceci Eğitim ve İlkoğretim Kurumları Yonetmeliği
b) Milli Eğitim Bakanlığı Ortaoğretim Kurumları Kurumları Yonetmeliği
c) Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Oğrenme Kurumları Yonetmeliği sayılı Genelgesi
d) Ortaoğretim Genel Mudurluğunun 03/07/2020 tarihli ve 8948074 sayılı Genelgesi
İlgi (a, b ve c) yonetmelikler, ilgi (c) genelge gereği 24-28 Ağustos 2020 tarihleri arasında gorev yaptıkları eğitim kurumlarında gercekleştirilecek olan Mesleki Calışma Programı Oğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Mudurluğunce hazırlanmıştır.
İl/ilce milli eğitim mudurluklerimizin 24-28 Ağustos 2020 tarihleri arasındaki Mesleki Calışmalarını; Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığının Covid-19 koruma tedbirleri kapsamında tum onlemleri alarak, ekteki program cercevesinde mahalli ihtiyaclar doğrultusunda yapmaları ve oğretmenlerin 31 Ağustos- 18 Eylul 2020 tarihleri arasında okullarda yapacakları eğitime ilişkin Temel Eğitim Genel Mudurluğu, Ortaoğretim Genel Mudurluğu, Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Mudurluğu, Din Oğretimi Genel Mudurluğu, Ozel Eğitim ve Rehberlik Genel Mudurluğu iş planları doğrultusunda yurutmeleri hususunda gereğini bilgilerinize arz ederim.
Doc. Dr. Adnan Boyacı
Bakan a.
Genel Mudur