Milli Eğitim Bakanlığı Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Mudurluğu 19.08.2020 tarih ve 10930287 sayılı yazısıyla da Fatih Projesi ile Bilişim Teknolojileri araclarının ve elektronik iceriklerin oğrenme ve oğretme surecinde etkin kullanılması hedefi doğrultusunda BT Rehber Oğretmeni gorevlendirmelerinin Milli Eğitim Bakanlığı Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Mudurluğu 30.12.2015 tarih ve 13507730 sayılı yazısı ve 10.02.2020 tarih ve 2969663 sayılı yazılarında belirtilen esaslar cercevesinde yapılması ve Fatih Projesi BT Rehberliği Gorevleri ile Fatih Projesi Eğitmenleri Faaliyet Formu değiştirilmiştir. Fatih Projesi Kapsamında yapılan BT Rehberliği gorevlendirmeleri ile ilgili, Milli Eğitim Bakanlığı Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Mudurluğu 30.12.2015 tarih ve 13507730 sayılı yazısıyla "Fatih Projesi BT Rehberliği Gorevi" verilmesiyle alakalı yapılacak gorevlendirmelerin esasları belirlenmiş ve formları doğrultusunda yapılması gerekenler sırlanarak Fatih Projesi BT Rehber oğretmenlerin gorevleri acıklanmıştı.
Milli Eğitim Bakanlığı Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Mudurluğu 10.02.2020 tarih ve 2969663 sayılı yazısıyla da Fatih Projesi BT Rehberliği Gorevi" verilmesiyle alakalı yapılacak gorevlendirmelerin esaslarına eklemeler yapılmıştır.
Milli Eğitim Bakanlığı Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Mudurluğu 19.08.2020 tarih ve 10930287 sayılı yazısıyla da Fatih Projesi ile Bilişim Teknolojileri araclarının ve elektronik iceriklerin oğrenme ve oğretme surecinde etkin kullanılması hedefi doğrultusunda BT Rehber Oğretmeni gorevlendirmelerinin Milli Eğitim Bakanlığı Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Mudurluğu 30.12.2015 tarih ve 13507730 sayılı yazısı ve 10.02.2020 tarih ve 2969663 sayılı yazılarında belirtilen esaslar cercevesinde yapılması ve Fatih Projesi BT Rehberliği Gorevleri ile Fatih Projesi Eğitmenleri Faaliyet Formu değiştirilmiştir.
Milli Eğitim Bakanlığı Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Mudurluğu 30.12.2015 tarih ve 13507730 sayılı yazısı icin tıklayınız.
Milli Eğitim Bakanlığı Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Mudurluğu 10.02.2020 tarih ve 2969663 sayılı yazısı icin tıklayınız.
Milli Eğitim Bakanlığı Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Mudurluğu 19.08.2020 tarih ve 10930287 sayılı yazısı icin tıklayınız.
EKLER:
1-Fatih Projesi BT Rehberliği Gorevini Yurutecek Oğretmenlerin Gorevleri icin tıklayınız.
2-Fatih Projesi BT Rehberliği Gorevi Başvuru Formu icin tıklayınız.
3-Fatih Projesi Eğitmenleri Faaliyet Formu icin tıklayınız.
4-Bilişim Teknolojileri Rehber Oğretmen Gorevlendirme Teklif listesi icin tıklayınız.
İŞTE FATİH PROJESİ BT REHBERLİĞİ GOREVİNİ YURUTECEK OĞRETMENLERİN GOREVLERİ
Fatih Projesi BT Rehberliği gorevini yuruten oğretmenler, okulundaki oğretmen, oğrenci ve velilere yonelik olarak aşağıda belirtilen konularda tanıtım, bilgilendirme, sınıf ici uygulama ve rehberlik faaliyetlerini yuruteceklerdir. Bu kapsamda okulda yapılacak tum toplantılara (kurul, zumre, veli toplantısı vb.) konu ile ilgili gundem maddesi eklenmesi sağlanacaktır. Yapılacak tum uygulamalar okul mudurluğunun yazılı onayı ile yurutulecek ve istenmesi halinde değerlendirme komisyonuna sunulacaktır.
Fatih Projesi BT rehberliği gorevini yurutecek oğretmenlerin gorevleri:
1) Gorevli olduğu okulda butun oğretmen ve oğrencilerin EBA şifresi almasını sağlamak.
2) Gorevli olduğu okulda, EBA iceriklerini ve EBA ders kullanılarak ders işlenişini kapsayan sınıf ici uygulamalarına rehberlik yapmak.
3) Yapılacak sınıf ici uygulamanın gorevli olduğu okulun tum oğretmenlerini kapsayacak şekilde planlamasını yapmak.
4) EBA Canlı Ders uygulama sureclerinde okul idaresine, desteğe ihtiyac duyan oğretmen ve oğrencilere rehberlik yapmak.
5) Gorevlendirildiği okulda bulunan veya il milli eğitim mudurlukleri tarafından yapılan planlama doğrultusunda ilcesinde bulunan EBA Destek Noktalarında oğrenci ve oğretmenlere destek vermek ve rehberlik yapmak.
6) Eğitim Bilişim Ağı (EBA) portalının kullanımı konusunda okuldaki oğretmen ve oğrencilere tanıtım ve bilgilendirme yapmak.
7) Eğitim Bilişim Ağı (EBA) portalının kullanımı konusunda velilere tanıtım ve bilgilendirme yapmak.
8) EBA Ders oğrenim yonetim sisteminin kullanımı konusunda oğretmen ve oğrencileri bilgilendirilerek etkin kullanımı konusunda surekli rehberlik yapmak.
9) EBA, EBA Ders, Akademik Destek konularında bilgilendirme afişleri hazırlamak.
10) Eğitim Bilişim Ağı (EBA) portalı icerisinde yapılan oğrenci paylaşımlarını haftalık olarak kontrol etmek. Uygunsuz paylaşımların kaldırılması ve oğrencilerin uyarılması yonunde gereken işlemleri yapmak.
11) Fatih Projesi kapsamında kurulan BT destekli sınıfların amacına uygun bir şekilde kullanılmasını, kullanıma hazır ve işler durumda tutulmasını sağlamak,
12) Okulun BT araclarının garanti suresince amacına uygun kullanımını sağlamak, BT araclarının garanti takip işlemleri konusunda ilgili kişilerle koordinasyonu sağlamak,
13) Fatih Projesi kapsamında kurulan BT destekli sınıflarda kullanılan işletim sistemi ve ceşitli yazılımlar ile ders iceriklerinin guncel ve işler vaziyette tutulmasını sağlamak.
14) Okulunda, Fatih Projesi ile ilgili ve BT araclarının satın alınmasına yonelik idari ve teknik şartnamelerin hazırlanması, muayene ve kabulu vb. işlemler icin kurulacak komisyonlarda gorev almak,
15) BT konusunda duzenlenecek yarışmaları planlamak, organize etmek, yurutmek ve bu yarışmalar icin kurulacak değerlendirme komisyonlarında gorev yapmak,
16) Okul web sitesinin hazırlanması, yayınlanması ve guncel tutulmasıyla ilgili web yayın ekibinde gorev yapmak,
17) Okulun bilişim teknolojilerine yonelik faaliyetleriyle ilgili bilgilerin okul web sitesinde yayınlanmasını ve bu bilgilerin guncel tutulmasını sağlamak.
18) Bakanlığın Bilişim teknolojilerine ilişkin program ve projelerinde oğretmen ve oğrencilere rehberlik yapmak.
19) Fatih Projesi BT Rehberliği gorevi kapsamında yapmış olduğu rehberlik faaliyetlerini aylık olarak "FATİH PROJESİ BT REHBERLİĞİ FAALİYET FORMU" na işlemek.
20) Bilişim Teknolojileri İl Koordinatoru ile iş birliği icinde calışmak,
Ahmet KANDEMİR