Zonguldak'ın Caycuma ilcesinde mesai saatleri dışında, kendi araclarıyla koy koy dolaşarak cocuklara bilimi sevdirmeye calışan Hasan Yağlı İlkokulu oğretmenleri Zeynep ve Ali Hasırcı bu projelerini anlattığı video ile uluslararası alanda yarışıyor. Yarışma 21 Eylul'de sona eriyor Zonguldak'ın Caycuma ilcesinde mesai saatleri dışında, kendi araclarıyla koy koy dolaşarak cocuklara bilimi sevdirmeye calışan Hasan Yağlı İlkokulu oğretmenleri Zeynep ve Ali Hasırcı bu projelerini anlattığı video ile uluslararası alanda yarışıyor. Yarışma 21 Eylul'de sona eriyor.
Kuresel Oğretmen Topluğu (Our Global Teacher Community) tarafından, 'Surdurulebilir Kalkınma Hedefleri' doğrultusunda, kuresel bir soruna cozum bulmak icin yapılan ilham eğitim projeleri tanıtmak, farklı ulkelerdeki eğitimcilerin bu deneyimlerden yaralanmasını sağlamak icin yapılan uluslararası yarışmada, Caycuma Şehit Hasan Yağlı İlkokulu Oğretmenleri Zeynep ve Ali Hasırcı da yarışıyor. Hasırcı cifti "Bilimi Seviyor, Bilimi Keşfediyorum" adlı projeleriyle katıldığı yarışma icin internet uzerinden yapılan oylamada en cok oy alan 100 proje, Dunya Eğitim Haftası'nda sergilenecek. Oluşturulan juri ise bu projeler arasından ilk uce giren projeleri belirleyecek.
"Hasırcı cifti koy okullarında bilim şenliği de duzenledi"
Zeynep ve Ali Hasırcı oğretmenler yaklaşık 3 yıldır, Caycuma'nın koy okullarında "Bilimi Seviyor, Bilimi Keşfediyorum" adlı bir proje yurutuyor. Mesai saatleri dışında, kendi ozel araclarıyla, koy koy dolaşan Hasırcı cifti, temin ettikleri deney setleri ile koy okullarındaki cocuklara bilimi sevdirmeye calışıyor. Buradaki oğretmenler ve cocuklarla birlikte arabalar, camaşır makinesi, lamba, sese duyarlı ışıklar, asansor, araba park sensorleri, gorme engelliler ve sokak hayvanlarına ozel projeler geliştiren cift, iş insanlarının desteğiyle elde ettikleri bilim setlerini koy okullarına dağıtıyor. Şu ana kadar bine yakın oğrenciyle calışma yapan oğretmenler, Caycuma'da, bir de, Koy Okulları Bilim Şenliği duzenliyor.
"ZOKEV tarafından eğitim bilim odulu verildi"
Bu cabaları nedeniyle Zonguldak Kultur ve Eğitim Vakfı (ZOKEV) tarafından 2018 yılı eğitim bilim odulune layık gorulen Hasırcı cifti, 2 dakikalık bir video haline getirdikleri bu calışmalarıyla Our Global Teacher Community tarafından duzenlenen "Earth Project" adlı projede yarışıyor. Yarışma 21 Eylul'de son bulacak. Aynı tarihte en iyi 100 proje acıklanırken, 28 Eylul'de ise ilk uc belirlenecek. Yarışma icin https://www.earthproject.org/challenge/ali-hasirci linkine tıklanarak 12 Eylul'e kadar oy kullanılabilecek.