Sivas'ta bir ortaokulda gorev yapan yaklaşık 12 erkek oğretmen okulun bahce duzenlemesini kendileri yaparak yuz yuze eğitimin başlayacağı gunun heyecanı ile beklemeye başladılar. Sivas'ta bir ortaokulda gorev yapan yaklaşık 12 erkek oğretmen okulun bahce duzenlemesini kendileri yaparak yuz yuze eğitimin başlayacağı gunun heyecanı ile beklemeye başladılar.
Korona virusu salgının ulkemizde de gorulmeye başlaması ile 16 Mart tarihinde okullara ara verilmişti. Ardından oğrencilere uzaktan eğitim ile ders verildi. Ote yandan yeni eğitim oğretim yılı da 31 Ağustos itibari ile başladı. Oğrenciler okullarını oğretmenler ise oğrencilerini ozledi.
Sivas'ta bir grup oğretmen yuz yuze eğitimin başlayacağı gunun hasreti ile gorev yaptıkları okulu oğrencileri icin hazırlıyor. Tuzlugol Mahallesinde bulunan Şehit Cuneyt Erkan Ortaokulunda gorev yapan yaklaşık 12 erkek oğretmen, eline kazmayı kureği alarak okulun bahce duzenlemesini yaptı. Okulun icindeki duvarları da boyayan fedakar oğretmenlere ise kadın oğretmenler yemek, cay, icecek gibi ikramlık getirerek destek oldu.
Teklif oğretmenlerden geldi
Şehit Cuneyt Erkan Ortaokulu Muduru Kaya Yıldırım, yaklaşık 12 erkek oğretmenin ve bir velinin gonulluluk esasına dayanarak calıştığını belirterek, "Malumunuz pandemiden dolayı okullarımızda yaklaşık 7 aydır oğrencilerimiz yok. Buyuk bir hasretle oğrencilerimizin okula başlamasını bekliyoruz. İnşallah en kısa surede başlarlar. Bir yandan online eğitim hazırlıklarımızı yaparken, okulumuzun fiziki ortamını guzelleştirmeye calışırken bir taraftan da bahce duzenlemesini yapıyoruz. Okulumuzun bahcesinin kenarında toprak halde olan, yağmurda kışın camur olan kısımlara oğretmen arkadaşlarımızın isteği doğrultusunda parke taşı doşemeye karar verdik. Uzaktan eğitimlerin boşta kalan zamanında sağ olsun arkadaşlar geldiler. Malzemelerimizi Ozbelsan Genel mudurluğumuzden aldık. Gun icerisinde yaklaşık 12 erkek oğretmen arkadaşımız calışmalara destek verdi. Tamamen gonulluluk esasına dayalıydı. Aynı zamanda bir velimiz, kendisi kepce operatoru. Oda gelip calışmalarımıza ucretsiz bir şekilde destek verdi. En onemli amacımız şu ulkemizin bulunduğu zor durumda kimseye fazla yuk olmadan, devletimizin imkanları tabi ki bunu karşılamak icin yeterli ama ufacık da olsa destek vermek istedik. Teklif tamamen oğretmen arkadaşlarımdan geldi. Kendilerine cok teşekkur ediyorum, emeklerine sağlık diyorum" şeklinde konuştu.
"Her şey cocuklarımız icin"
Okulun Turkce Oğretmeni Ersin Ciğdem, oğrencileri buyuk bir heyecanla beklediklerini dile getirerek, "Aziz devletimizin ve yuce milletimizin her turlu yardıma ihtiyac duyduğu şu pandemi surecinde bizler de oğretmenler olarak bir şeyler duşunduk. Butun kamu calışanı arkadaşlarımız sağ olsunlar ellerinden gelen butun ozveriyi gosteriyorlar. Sağlık calışanlarımız, polislerimiz, askerlerimiz her turlu desteği gosteriyorlar. Biz de elimizden ne gelir diye duşunduk. Okulumuzun fiziki şartlarını biraz daha iyileştirmek amacıyla boyle bir şey yaptık. Oğrencilerimizi buyuk bir heyecanla bekliyoruz. Butun oğretmen arkadaşlarımızla beraber ozverili bir şekilde calışıyoruz. Her şey cocuklarımız icin" dedi.