Matematik uzerine yaptığı calışmalar ile dikkatleri uzerine ceken emekli oğretmen Huseyin Ergul, matematik biliminde ezber bozan bir iddia daha ortaya attı. Ergul, doğal sayıların olmadığını iddia etti. Matematik uzerine yaptığı calışmalar ile dikkatleri uzerine ceken emekli oğretmen Huseyin Ergul, matematik biliminde ezber bozan bir iddia daha ortaya attı. Ergul, doğal sayıların olmadığını iddia etti.
Balıkesir'in Edremit ilcesinde yaşayan Huseyin Ergul, doğal sayıların olmadığını iddia etti. Sayıların doğada var olmadığını, matematikte kullanılan rakamların, sayıların birer sembolu olduğunu ve sembol sayılar olarak adlandırılması gerektiğini ifade etti. Huseyin Ergul "İlkoğretim okullarında, ortaoğretim okullarında veya daha yuksek okullarda doğal sayılar diye yazılır. Oysa doğada gercek manada bir doğal sayı yoktur. Olması da imkansızdır. Bizim bildiğimiz ve kullandığımız butun sayılar insanlar tarafından kullanılan sembol sayılardır. Bu yuzden ben doğal sayılar sozcuğunu cıkarıyorum ve sembol sayılar diyorum" dedi.
Doğal sayılar terimi yerine sembol sayılar teriminin kullanılmasının doğru olacağını ifade eden Ergul, "Sembol sayıların yazılıp okunması da sıfır, bir, iki, uc, dort, beş, altı, yedi, sekiz, dokuz; toplam on tane rakam dediğimiz sembollerden oluşur. Dolayısıyla hem pozitif sayılar, hem negatif sayılar, hem de bunların parcaları ya da kesirleri, tamamı sembol sayılardır. Doğal sayılar değildir" dedi.