Ağrı'nın Doğubayazıt İlce Milli Eğitim Mudurluğunun hazırladığı proje kapsamında, ellerine fırca alıp okulların duvarlarını boyayan oğretmenler, eğitim yuvalarını aşamalı olarak yuz yuze başlayacak eğitim oğretim donemine hazırlıyor. Ağrı'nın Doğubayazıt ilcesinde bir araya gelen gonullu oğretmenler, onarımını yaparak rengarenk boyadıkları okulları, aşamalı başlayacak yuz yuze eğitime hazırlıyorlar.
İlce Milli Eğitim Mudurluğu, 21 Eylul'de aşamalı olarak yuz yuze başlayacak eğitim oğretim donemi oncesi okulların bakım ve onarımını gercekleştirmek icin gonullu oğretmenlerin katılımıyla "Fiziksel Mesafeyi Koruyorum, Oyunumu Oynuyorum" projesini hayata gecirdi.
Proje kapsamında bir araya gelen gonullu oğretmenler, ilce merkezinde eksiklikleri bulunan okulları belirledikten sonra kolları sıvadı.
Ellerine fırca alıp, okulların duvarlarını ceşitli renklere boyayarak yeni eğitim oğretim sezonuna hazırlayan oğretmenler, oğrenciler icin de farklı bir calışma hayata gecirdi.
Fedakar oğretmenler, oğrencileri yeni tip koronavirus (Kovid-19) salgınına karşı korumak amacıyla okulların bahcelerindeki oyun alanlarını sosyal mesafeye uygun oluşturdu.
İlcede calışmalarını yoğunlaştıran oğretmenleri ziyaret edip boyama calışmalarına katılan İl Milli Eğitim Muduru Mehmet Faruk Tekin de eğitimcilerle bir sure boya yaptı.
Sosyal mesafeye uygun oyun alanları da oluşturdular
Milli Eğitim Muduru Tekin, AA muhabirine yaptığı acıklamada, heyecanla okulların acılacağı gunu beklediklerini soyledi.
Oğretmenlerin okulları hazırlayıp dort gozle oğrencileri beklediğini ifade eden Tekin, şoyle konuştu:

"Doğubayazıt ilcemizde arkadaşlarımız, 21 Eylul'e kadar olan bu sure zarfında hem okullarını boyuyorlar hem de ilce genelindeki okulların bahcelerinde sosyal mesafe kurallarına uygun oyunlar icin oyun parkurları oluşturuyorlar. Etkinliği duyunca biz de geldik ve arkadaşlarımızla beraber boya yaptık. Onların yanında olduğumuzu bildirelim istedik."
İlce Milli Eğitim Şube Muduru Yasemin Mutlu da sosyal mesafeye uygun şekilde "yağ satarım bal satarım", "koşe kapmaca" ve "cizgi oyunu" gibi oyun alanları oluşturup oğrencileri heyecanla beklediklerini anlattı.