Hakkari'nin Yuksekova ilcesindeki bazı oğretmenler, 21 Eylul'de yuz yuze eğitim oğretimin başlayacak olması nedeniyle okullarını sil baştan temizliyor. Hakkari'nin Yuksekova ilcesindeki bazı oğretmenler, 21 Eylul'de yuz yuze eğitim oğretimin başlayacak olması nedeniyle okullarını sil baştan temizliyor.
İpekyolu Caddesi uzerinde bulunan Av. Mehmet Altun İlkokulunda gorev alan oğretmenler, korona virus tedbirleri kapsamında okullarını boyasından tum temizliğine kadar en ince detayına kadar eğitim oğretime hazırlıyor. Yuz yuze eğitim oncesi okullarını sil baştan temizleyerek eğitime hazır hale getirdiklerini ifade eden Okul Muduru Nurettin Akdoğan, "Bu okula mudur olarak yeni atandım. Tabiki pandemi surecini gecirdiğimiz icin oğrencilerimizle, velilerimizle bir araya gelemedik. Ancak seminer doneminde oğretmen arkadaşlarımızla bir araya geldik. Seminer doneminde okulumuz icin neler yapabiliriz diye konuştuk. Milli Eğitim Mudurluğunde tedarik ettiğimiz ve velilerimizin destek sunmalarıyla okulumuzu baştan aşağı boyadık ve boyama işinden sonra temizliğine başladık. Oğretmen arkadaşlarımızla bir araya geldik ve elbirliğiyle okulumuzun her tarafını baştan aşağı yıkadık ve dezenfekte ettik. Şimdi okulumuz yuz yuze eğitime hazır. Oğrencilerimizi bu pandemi surecinden sonra yuz yuze eğitime bekliyoruz inşallah'' dedi.
Okul oğretmenlerinden Emine Yıldızlı da, pandemi nedeniyle okulda buyuk caplı bir temizlik yaptıklarını belirterek, "Butun yerleri yıkadık. Camlarımızı yıkadık, masalarımızı temizledik, duvarlımızın badanasını yaptık. Okulumuz pandemi surecinden sonra eğitime hazır. Yuz yuze eğitim konusunda hicbir sıkıntımız yok. Her turlu onlemimizi aldık'' ifadelerini kullandı.