Manisa'nın Selendi ilcesinde taşımalı eğitim ile eğitim goren okulun idarecileri ve oğretmenleri hafta sonu okullarına giderek oğrencilerini sınava hazırlıyor. Manisa'nın Selendi ilcesinde taşımalı eğitim ile eğitim goren okulun idarecileri ve oğretmenleri hafta sonu okullarına giderek oğrencilerini sınava hazırlıyor.
Selendi ilce merkezine bağlı 30 kilometre uzaklıktaki Pınarlar Şehit Savcı Ethem Ekim Ortaokulu idarecileri ve oğretmenleri hafta sonu demeden sabahın erken saatlerinde kendilerine ait ozel aracları ile okula giderek, pandemi ile ilgili tum onlemleri alınmış ortamda, tum oğrencilerin katılımıyla destekleme ve yetiştirme kurslarıyla oğrencilerini sınava hazırlıyor. İlcedeki diğer okullarda da aynı kursların devam ettiği oğrenilirken oğrenciler, bu durumdan duydukları mutluluğu dile getirdi.
Okul idarecileri ve oğretmenler ise pandemi suresince okuldan uzak kalan oğrencileri sınava hazırlayarak calışmaların karşılığını almak istediklerini belirtti.
Konuyla ilgili acıklama yapan Selendi İlce Milli Eğitim Muduru Ahmet Ataşman, "Arkadaşlarımız, ozveriyle gorevlerini yapıyorlar. Bu konuda kendilerini tebrik ediyorum. Bunun yanı sıra diğer kurslara katılan tum eğitimci arkadaşlarımı da kutluyorum. İlcemiz genelinde hafta sonu 8. sınıf oğrencilerimize Pınarlar Şehit Savcı Ethem Ekim Ortaokulu, Cortak Omer Nimet Kahraman Ortaokulu, Yatılı Bolge Ortaokulu, Şehirlioğlu Ortaokulu ve Fatih Ortaokulunda hafta sonu kursları yapılırken, Camlıca Ortaokulu ve İmam-Hatip Ortaokulunda hafta ici, Uc Eylul Ortaokulunda ise hem hafta ici hem hafta sonu kurslar devam etmektedir." dedi.
293 oğrencinin kurslara katıldığını soyleyen İlce Milli Eğitim Muduru Ataşman, 6 Haziran 2021 tarihine kadar devam edecek olan Destekleme ve Yetiştirme Kurslarının gunluk her dersten 2 saat gorulduğunu soyledi.
Liselerde ise Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesi, Selendi Anadolu Lisesi, Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile Anadolu İmam-Hatip Liselerindeki 12. sınıf oğrencilerinin de kurslara katıldığını soyleyen Ataşman, liselerde toplam 188 oğrencinin kurs kaydını yaptırdığını ve kursların hem hafta sonu hem de hafta ici yapıldığını acıkladı. Ataşman, ayrıca mahallelerden ve ilce dışından gelen oğreiler icin Yatılı Bolge Ortaokulu, Anadolu İmam-Hatip Lisesi, Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesi ve Selendi Anadolu Lisesi pansiyonlarının acık olduğunu, pansiyonlarda Covid-19 ile ilgili dezenfekte ve hijyen sağlığı acısından gerekli onlemlerin alındığını ifade etti.