Manisa'nın Salihli ilcesinde aileleriyle yaşadıkları yaylada bilgisayar olmadığı icin uzaktan eğitime katılamayan 5 cocuk, okul mudurunun hediye ettiği bilgisayarla eğitim imkanına kavuştu Manisa'nın Salihli ilcesinde hayvancılıkla gecinen aileleriyle yaylada yaşamlarını surduren 5 oğrenci, bilgisayar olmadığı icin hasretini cektikleri oğretmenlerine okul mudurunun hediye ettiği bilgisayarla kavuştu.
İlceye bağlı Damatlı Mahallesi'nde yaşayan ilkokul oğrencileri, taşımalı eğitimle oğrenim gordukleri Kabazlı Şehit İsmail Yavuz Ortaokulu'nun yeni tip koronavirus (Kovid-19) salgını nedeniyle acılmayacağını oğrenince buyuk uzuntu yaşadı.
Bilgisayarı olmadığı icin uzaktan eğitime de katılamayan oğrenciler, okul ve oğretmenlerini cok ozlediklerini belirterek, mahalle muhtarı Muharrem Oziş'ten bilgisayar isteğinde bulundu.
Muhtar Oziş de Kabazlı Şehit İsmail Yavuz Ortaokulu Muduru Yakup Ateş'e durumu bildirdi. Okul muduru Ateş, aldığı bilgisayarı Damatlı Mahallesi'ne goturerek oğrencilerine hediye etti.
Bilgisayardan ailelerinin cep telefonuyla internete bağlanan oğrenciler, hem uzaktan eğitime katıldı hem de oğretmenleriyle hasret giderdi.
- "Yeniden oğretmen olduğumu hissettim"
Kabazlı Şehit İsmail Yavuz Ortaokulu Muduru Yakup Ateş, AA muhabirine, okuluna 11 koyden oğrenci geldiğini, Kovid-19 surecinde zaman zaman okuluna oğrenci gonderen mahallelerin muhtarlarıyla istişareler yaptığını soyledi.
Damatlı Mahallesi muhtarının yayla evlerinde yaşayan oğrencilerin uzaktan eğitim icin bilgisayarının olmadığını kendisine ilettiğini aktaran Ateş, "Ben de kendi imkanlarımla Damatlı'da yaylada yaşayan cocuklarımıza uzaktan eğitim surecinde katkıda bulunmak adına guzel bir bilgisayar verdim. Onları cok mutlu ettiğimi duşunuyorum. Eğitimin her yerde olması lazım." dedi.
Ateş, bilgisayara ulaşan oğrencilerin mutluluğunu gorunce cok farklı duygular hissettiğini dile getirerek, "Ben bir eğitimciyim, eğitimciler duygusal insanlardır. Benim de cocuklarım var, ilce merkezinde yaşadıkları icin her turlu imkana sahip olabiliyorlar. Fakat şu anda rakımı bin 500 metrelerde olan bir yayla koyundeyiz, cocukların burada uzaktan eğitime katıldığını gorduğum an yeniden oğretmen olduğumu hissettim." diye konuştu.
Bilgisayara kavuştuğu icin buyuk mutluluk yaşayan oğrencilerden 11 yaşındaki Buşra Karagoz ise ailesiyle şehirden uzakta kaldıklarını, bircok imkana sahip olamadıklarını soyledi.
7. sınıf oğrencisi Karagoz, şoyle konuştu:
"Uzaktan eğitimimize tam anlamıyla katılamadık. Bunun icin muhtarımız, Yakup oğretmenimize bilgisayar olmadığı icin katılamadığımızı soylemiş. Bunun uzerine Yakup oğretmenimiz bize bilgisayar getirdi. Şimdi uzaktan eğitime katılabiliyorum, cok teşekkur ederim."