Gaziantep'teki okulların idareci ve oğretmenleri, yeni tip koronavirus tedbirleri kapsamında pazartesi gunu acılacak okullara gelecek oğrencilerin sağlıklı eğitim almalarının sağlanması amacıyla calışmalarını yurutuyor. Gaziantep'teki okulların idareci ve oğretmenleri, yeni tip koronavirus (Kovid-19) tedbirleri kapsamında pazartesi gunu acılacak olan okullara gelecek oğrencilerin sağlıklı, guvenilir ve tedbirli eğitim almaları icin yoğun bir şekilde calışıyor.
Dunya ve Turkiye'yi etkisini altına alan Kovid-19 nedeniyle aşamalı şekilde acılacak ve ilk aşamada pazartesi gunu 1. sınıf ile okul oncesi oğrencilerin ders başı yapacağı okullarda hazırlıklar suruyor.
Hazırlıkların tamamlanmasında buyuk katkıları olan idareci ve oğretmenler, ilgili kurumların destekleriyle okulların bahce, toplanma ve oyun alanları, koridorlar ile sınıfların salgın tedbirlerine uygun olması icin calışmalar yapıyor.
Gonulluluk esasıyla okullarda yoğun mesai harcayan oğretmenler, velileri toplantılarda bilgilendirmenin yanı sıra ellerine aldıkları fırcalarla alanlara sosyal mesafe sembolleri ciziyor, koridor, sınıf ve sıralara uyarıcı metinler asıyor.
Oğrencileri icin okulların hazır olmasına destek sağlayan ve onlarla buluşmayı sabırsızlıkla bekleyen oğretmenler, ilk zilin calmasının ardından sağlıklı ve guvenilir bir eğitim surecin surdurulmesini amaclıyor.
İl Milli Eğitim Muduru Yasin Tepe, AA muhabirine, yarın okulların acılacağını, eğitime tamamen hazır olduklarını belirtti.
Oğretmenlerin velilere salgın konusunda eğitim verdiğini, okullarda cocukların salgından korunması amacıyla bircok tedbirin uygulanacağını aktaran Tepe, şoyle konuştu:
"Oğretmenlerimiz okulların hazırlanmasında onemli katkı sundular. İnşallah cok sağlıklı bir eğitim surecine 'bismillah' diyeceğiz. Oğretmenlerimiz velilerimizi okula davet edip salgın kurallarını anlattılar. Cocuklarımız, anne ve babalarına vermiş olduğumuz bilgileri lutfen alıp uygulansın. Okula geldikleri zaman onlara ozlem, hasret duyan ve onları bekleyen oğretmenleri var. Bu kurallara dort dortluk uysunlar ki bu hasret kısa surmesin. Okullarımız eğitim donemlerinde acık olsun ve bu hasreti bitirelim diyoruz. Oğretmenlerimiz cocuklar, kendileri ve velilerimiz icin salgın surecinde uyulması gereken kural ve tedbirlerinin hem eğitimlerini verdiler hem de okullarımızın duvarlarına, zeminlerine, bahcelere, koridorlara, sınıf ile sıralara, oturmamaları gereken yerlere gerek cıkartma gerek afiş gerekse boyayla uyarıcı şeyler astılar."
Sosyal mesafeli oyunlar hazırlandı
Şehitkamil ilcesindeki Şehit Metin Oter İlkokulu'nda gorevli sınıf oğretmeni Cennet Kiser, cocukların okullara donmesini heyecanla beklediklerini belirtti.
Salgın surecindeki eğitimde oğretmenlere buyuk bir sorumluluğun duştuğunu vurgulayan Kiser, "Biz de bu sorumluluğu almaya hazırız. Okullarımızda pek cok onlem aldık. Oncelikle bahcelerde sosyal mesafeye uygun oyun alanları, girişte ve belli noktalarda dezenfekte noktaları oluşturuldu. Sınıflarımızda ise sosyal mesafeli sıralar ve uyarıcı gorseller hazırlandı. Veliler bilgilendirildi, sosyal mesafeli oyunlar hazırlandı. Bu surecte herkes ne yapacağını biliyor. Biz hazırız ve cocukları ozlemle bekliyoruz." ifadelerini kullandı.
Şahinbey ilcesindeki Kaşgarlı Mahmut İlkokulu'nda gorevli okul oncesi oğretmeni Derya Yuva Kalkan da cocukların sağlığı ve guvenliği icin okulları en guvenilir yer haline getirmek icin oğretmenlerle calıştıklarını soyledi.
Kalkan, "Velilerimiz tedirgin olmasınlar, gonul rahatlığıyla cocuklarını okullara gonderebilirler. Bizler işlerimizin başındayız, oğrencilerimizi hasretle bekliyoruz. Cocuklarımıza bir an once kavuşmak istiyoruz." diye konuştu.