Bahceşehir Koleji, hayata gecirdiği "Dijital Eğitim Merkezi" ile yeni nesil eğitimin dinamiklerini yeniden tanımlıyor. Turkiye genelindeki kampuslerinde pilot uygulama ile başlattığı Dijital Eğitim Merkezi; oğretmenlere yonelik teknolojik formasyon eğitimlerinin yanı sıra hibrit oğretmen kavramı, dijital icerik oluşumu, sosyal medya ve guvenlik gibi konu başlıklarında faaliyet gosterecek. Oğretmenler once ders alacak sonra tasarlayacak
Bahceşehir Koleji bir yeniliğe daha imza atıyor ve 8 yıl once kurduğu "Dijital Dunya Okulu" projesine, "Dijital Eğitim Merkezi" ile yeni bir sayfa acıyor. Bu merkezde oğretmenlere yonelik teknolojik formasyon eğitimlerinin yanı sıra, hibrit oğretmen kavramı, dijital icerik oluşumu, sosyal medya ve guvenlik gibi konu başlıklarında faaliyet gosterilecek. Merkez bunyesinde, derslerin konu iceriklerini hazırlayacak eğitim icerik ureticileri bulunacak. Video ve benzeri dijital icerikler geliştirilecek, var olanlar ise son teknoloji ile donatılacak.
Bahceşehir Koleji Genel Muduru Ozlem Dağ konuyla alakalı olarak oğrencilerin teknolojiyi kullanan, ureten bireyler olarak yetiştiğine dikkat cekerek, "Geleceğin liderlerini yetiştiren oğretmenler de bu nedenle sadece teknolojiye entegre değil, teknolojiyi kullanarak uretim ve proje yapabilecek donanıma sahip. Dijital eğitim merkezi tam olarak bunu karşılıyor. Cunku bunyesinde eğitim teknolojilerini barındıran donanım, yazılım ve bunları iceriğe donuşturebilecek, dijital urun geliştiren ekipler yer alacak. 24 saat işleyecek olan merkezde oğretmenler oğrenecek, geliştirecek; tasarlayacak. 3D yazıcılardan moduller cıkartacaklar, uretmeyi oğrenecekler. Cunku oğretmen ne kadar cok hayal eder ve uretir ise oğrencilerin vizyonu o kadar gelişmiş olacak" dedi.
"Dijital eğitim liderleri oluşturuyoruz"
Ozlem Dağ aynı zamanda oğretmenlerin eğitim surecinin onemine vurgu yaparak, "Okullarımıza ilk kez adım atan her oğretmen bu merkezde 25 saat eğitim programı alacak, bu oğrenme sureci hic bitmeyecek. Kolej bunyesindeki her oğretmenimiz 'dijital eğitim lideri' olarak yoluna devam edecek. Oğretmenlerimiz hem oğrenmeye hem de oğretmeye hazır. Dijital eğitim merkezinde oğretmenlerimizin her biri 'hibrit oğretmen' olacak" şeklinde konuştu.
"Turkiye'de eğitimin geleceğini değiştiriyoruz"
Eğitim camiasının pandemi ile birlikte dijital donuşum icinde olduğuna da değinen Dağ, "Kolej olarak eğitim mufredatını buna gore zenginleştirme ve entegre etme cabamız hız kesmeden devam ediyor. Eğitim teknolojisini uretebilen, Metodbox ve SeeMeet gibi dijital eğitim programlarını Turkiye'ye kazandıran bir kurumuz. Amaclarımızın başında vizyonu olan, inovatif gencler yetiştirmek var. Bu bizim en onemli ilkelerimizin başında geliyor. 100'un uzerinde yazılımcı, 16 eğitim icerik yoneticisi ve sahada 12.500 kişilik bir eğitim ordumuz var. Yola cıkarken icerikten teknolojiye, eğitimin tum alanlarında dijital dunyada fark oluşturmayı hedefledik. Bahceşehir Koleji tum bu atılımlarımızla Turkiye'de dijital donuşumun lokomotifi haline geldi. Dijital eğitim merkezimizde de vizyonumuz; 'dijital pedagoji' ve 'dijitalleşme' kavramlarını doğru bir şekilde ortaya koymak ve yerleştirmek olacak" dedi.
"6 kampuste uygulama ofisi alınacak"
Bahceşehir Koleji Eğitim ve Eğitim Teknolojilerinden Sorumlu Genel Mudur Yardımcısı Dr. Ozge Aslan ise hibrit oğretmen kavramının artık sıklıkla kullanılacağını belirtti. Saha uygulamalarından yeni keşiflerin cıkması icin ilk etapta 6 kampus belirlendiğini soyleyen Aslan, "Dijital Eğitim Merkezi; Bahceşehir Koleji İzmir 50. Yıl, Ankara Balgat Kampusu ile İstanbul Avrupa yakasında 2, Anadolu yakasında 2 olmak uzere toplamda 6 ayrı okulda kurulacak. Bu merkezde AR-GE calışmaları ile iceriğimiz genişleyecek. En son teknolojiler ile donatılmış yepyeni eğitim tasarımları oğretmenlerimizin ellerinden cıkacak. Oğrenciler de bu vizyon ile gelişecek" dedi.