Cukurova Rehberlik ve Araştırma Merkezi (RAM) Muduru Cemal Dağhan hakkında mufettişler tarafından yapılan incelemeler sonrasında Dağhan'a verilen disiplin cezalarını Cukurova İlce Milli Eğitim Muduru Ayhan Dağlı'nın sildiği, Dağhan'ın Seyhan ilcesine oğretmen olarak atama kararının da iptal edildiği iddia edildi. Cukurova Rehberlik ve Araştırma Merkezi (RAM) Muduru Cemal Dağhan hakkında mufettişler tarafından yapılan incelemeler sonrasında Dağhan'a verilen disiplin cezalarını Cukurova İlce Milli Eğitim Muduru Ayhan Dağlı'nın sildiği, Dağhan'ın Seyhan ilcesine oğretmen olarak atama kararının da iptal edildiği iddia edildi.
Olay, Adana'nın Cukurova ilcesinde yaşandı. İddiaya gore, Cukurova RAM Muduru Cemal Dağhan, 29 Mart 2020 gunu yasal yukumluluklerini yerine getirmeden, amirlerinden izin almadan ve pandemi surecinde kamu gorevlilerinin gorev yaptığı ilden cıkmasını yasaklayan Cumhurbaşkanlığı genelgesini dikkate almayarak İzmir'e gitti.
Dağhan'ın şehir dışında olduğu, İl Milli Eğitim Muduru Veysel Durgun'un RAM mudurleri ile bir toplantı yapmak istemesi sonrasında Cukurova RAM adına mudur yardımcısının toplantıya katılmasıyla ortaya cıktı. Durgun, konuyla ilgili hemen inceleme başlattı. Mufettişlerin soruşturmasının ardından Cemal Dağhan Seyhan'da bir okula oğretmen olarak atandı. Dağhan'a; uc kez aylıktan kesme, bir kez kınama ve bir kez de uyarı cezası verildi. Boşta kalan Cukurova RAM Mudurluğu icin de ilana cıkıldı.
Skandal buradan sonra patlak verdi. İlan bir-kac gun icerisinde geri cekildi ve Cemal Dağhan yeniden Cukurova RAM Muduru olarak gorevlendirildi. Dağhan'a verilen disiplin cezaları Cukurova İlce Milli Eğitim Muduru Ayhan Dağlı tarafından silindi. Adana'da olmadığı iddia edilen 9 gun boyunca hak etmediği ek ders ucretleri de odendi.
Konuyla ilgili Eğitim-Bir-Sen Adana Şube Başkanı Mehmet Sezer sert bir acıklama yaptı. Yaşananların bir akıl tutulması olduğunu vurgulayan Sezer; "Yaşananlara skandal demek bile hafif kalır. Cukurova RAM Muduru soruşturmada mufettişlere Cukurova RAM'a her gun 17.00'den sonra geldiğini soyluyor. Biz, Dağhan'ın aracının HGS ve cep telefonunun HTS kayıtlarının incelenmesini istiyoruz. O zaman tum gerceklerin acık bir şekilde ortaya cıkacağını duşunuyoruz" dedi.
Olayların daha vahim boyutunun Dağhan'a verilen cezaların silinmesi ve yeniden RAM Muduru olarak atanmasıyla yaşandığını ifade eden Mehmet Sezer, skandal kararların arkasında kimlerin olduğunu sordu. Sezer, "Soruşturma neticesinde yapılan tasarruflardan anlaşıldığı uzere, icerisinde gaflet, dalalet ve hatta ihanet bile olan bu vahim olay, her zaman haktan ve hukuktan bahseden ancak iş kendileri ile ilgili olduğunda hakkı, hukuku ve hic bir toplumsal değeri tanımayan zihniyetin gercek yuzunu de bir kez daha ortaya cıkarmıştır. Eğitimcilerimiz musterih olsunlar. Bu konunun takipcisi olacağız. Kağıttan kaplanlarla mucadelemiz hakkın, hakikatin, adaletin ve liyakatin her şeyden ustun olduğunu onlara oğrettiğimiz zamana kadar devam edecek" ifadelerini kullandı.