Van'ın Ozalp ilcesinde kalan boş zamanlarında gorev yaptıkları okulun cevre duzenlemesini yapan oğretmenler, ellerinde kazma kureklerle calışarak oğrencilerin daha temiz ortamda oyun oynamalarını sağlamak icin caba gosteriyor Van'ın Ozalp ilcesinde bazı oğretmenler, derslerden kalan zamanlarında gorev yaptıkları okulun cevresini duzenleyerek oğrencilere guzel zaman gecirebilecekleri alan oluşturuyor.
İlcenin Gunyuzu Mahallesi'ndeki Gunyuzu İlk ve Ortaokulunda gorevli oğretmen ve idareciler, 21 Eylul'de aşamalı başlayan yuz yuze eğitim oğretim doneminde gorev yaptıkları okullarının bakım ve onarımını gercekleştirmek icin calışma başlattı.
Eksiklikleri bulunan okulları icin belediyeden ve kendi imkanlarıyla malzeme temin eden oğretmenler, ellerine aldıkları kazma kureklerle okullarının bahcesindeki parke taşlarını yeniledi, tahrip olan yerleri onardı.
Oğrencilerinin daha iyi bir ortamda eğitim almasını sağlamak icin el birliğiyle calışan fedakar oğretmenler, okulun tamamını temizledi, bahcesini de yeniden duzenleyerek oğrencilere oyun oynayabilecekleri alanlar oluşturdu.
Gosterdikleri cabayla okulu daha guzel bir gorunume kavuşturan oğretmenler, okulların acılmasıyla oğrencilerine kavuşacakları gunu bekliyor.
- "Amacımız oğrencilerimize guzel bir ortam yaratmak"
Okul muduru Ergun Cetiner, AA muhabirine, oğrencilerini ozlediklerini, onlar icin daha temiz bir ortam oluşturmaya calıştıklarını soyledi.
Ulkede 16 Mart'tan itibaren yeni tip koronavirus (Kovid-19) nedeniyle eğitime ara vermek zorunda kaldıklarını anımsatan Cetiner, "Cok sıkıntılı bir surecten geciyoruz. Oğrencilerimiz uzun suredir okula gelemiyor. Cocuklarımızın eğitimlerine devam edebilmeleri icin elimizden gelen cabayı gosteriyoruz. Uzaktan eğitimle oğrencilerimize ulaşmaya calışıyoruz. Aynı zamanda okulumuzu eğitim oğretime hazırlamak icin oğretmen arkadaşlarımızla elimizden gelen gayreti gosteriyoruz." dedi.
Okulun on kısmındaki parke taşlarının bazı bolumlerinin coktuğunu, kırıldığını, bunun oyun oynayan oğrenciler icin tehlike oluşturduğunu anlatan Cetiner, şoyle dedi:
"Okulumuzda gorevli 16 oğretmen arkadaşımızla kolları sıvadık. Coken parke taşlarını soktuk. Zemini duzenledikten sonra parke taşlarını yeniden doşuyoruz. Oğretmen arkadaşlarımla okulumuzun eğitim kalitesini yukseltecek her alanda calışmalarımızı yurutuyoruz. Her gun okulumuz acılacakmış gibi calışma yapıyoruz. Salgının kısa surede bitmesini ve oğrencilerimize kavuşmayı umit ediyoruz"

Okulda gorevli oğretmenler ise oğrencilerinin daha iyi ortamlarda eğitim gormelerini, oyun oynamalarını sağlamak icin calıştıklarını belirtti.