Oğrencilerin Talim ve Terbiye Kurulunca ongorulen "Haftalık Ders Cizelgelerine" uygun olarak ilgili derslerden başarılı olduktan sonra sınıf atlamaları ve en sonunda ilgili okuldan mezun olmaları gerekmektedir. Milli Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Genel Mudurluğu 31.08.2020 tarih ve 11694278 sayılı yazılarıyla Covid-19 salgın surecinin devam ediyor olması sebebiyle yabancı dil ağırlıklı eğitim uygulamasının Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığının 12.09.2018 tarihli ve 123 sayılı Kurul Kararı eki İlkoğretim Kurumları (İlkokul ve Ortaokul) Haftalık Ders Cizelgesinde belirtildiği şekliyle etkili ve verimli bir şekilde yurutulemeyeceği ongorulmuş ve okullarda butun dersler tam zamanlı ve yuz yuze eğitim yoluyla işlenmeye başlanıncaya kadar beşinci sınıflarda yabancı dil ağırlıklı eğitim uygulamasının yapılmaması talimatı vermiştir.
İşte o talimat;
Fakat; Oğrencilerin Talim ve Terbiye Kurulunca ongorulen "Haftalık Ders Cizelgelerine" uygun olarak ilgili derslerden başarılı olduktan sonra sınıf atlamaları ve en sonunda ilgili okuldan mezun olmaları gerekmektedir.
Bu durum Milli Eğitim Bakanlığı Ortaoğretim Genel Mudurluğu 18.09.2020 tarih ve 13044945 sayılı yazılarının 1. maddesinde yer alan; "2020-2021 eğitim ve oğretim yılında oğrenciler, oğretim programlarındaki konu ve kazanımların tamamından sorumlu olacaktır." ifadeleri ile de yetkililere bildirilmiştir.
Dolayısıyla MEB yukarıda yer alan yazı ile verdiği talimattan vazgecerek Milli Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Genel Mudurluğu 24.09.2020 tarih ve 13442719 sayılı yazılarıyla;
MEB, Talim ve Terbiye Kurulunca ongorulen konu ve kazanımlar ile haftalık ders cizelgeleri ışığında; Yabancı dil ağırlıklı eğitim uygulamasına yonelik olarak canlı ders uygulaması ve EBA platformuna yonelik yapılan guncel iyileştirme doğrultusunda alt yapının guclendirilmesi ve uygulamanın oğrencilerin yabancı dil oğrenme surecine katkısı birlikte değerlendirildiğinde, 2020-2021 eğitim oğretim yılı itibariyle okulların yuz yuze eğitime acılması sureci beklenilmeden ortaokul 5. sınıflarda yabancı dil ağırlıklı eğitim uygulamasına Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığının 12.09.2018 tarihli ve 123 sayılı Kurul Kararı eki İlkoğretim Kurumları (İlkokul ve Ortaokul) Haftalık Ders Cizelgesinde belirtilen acıklamalar doğrultusunda canlı ders ve uzaktan eğitim yoluyla daha onceden olduğu gibi devam edilmesi talimatını vermiştir.
İşte o talimat;
Ahmet KANDEMİR