Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Mudurluğu, 5 Ekim'de başlayacak yuz yuze eğitime dair ek acıklamada bulundu. YUZ YUZE VE UZAKTAN EĞİTİM UYGULAMALARI
05 Ekim 2020 tarihinden itibaren Mesleki Ve Teknik Anadolu Liseleri, Cok Programlı Anadolu Liseleri, Mesleki Eğitim Merkezleri, Spor Liseleri ile Guzel Sanatlar Liselerinde yuz yuze eğitime başlanacaktır.
Buna gore;
Mesleki ve Teknik Anadolu Liselerinin 9. Sınıflarındaki Mesleki Gelişim Atolyesi dersi EBA Platformları ve canlı ders uygulamaları ile verilecektir.
Mesleki ve Teknik Anadolu Liselerinin 9. Sınıflarındaki Mesleki Gelişim Atolyesi dersi dışında kalan diğer meslek dersleri meslek.eba.gov.tr adresinde yayınlanan "Cerceve Oğretim Programları" icinde yer alan haftalık ders cizelgesindeki suresi kadar yuz yuze yapılacaktır.
Mesleki ve Teknik Anadolu Liselerinin 10., 11. ve 12. Sınıflarında meslek.eba.gov.tr adresinde yayınlanan ders bilgi formlarındaki kazanımlara ait Başarım Olcutlerinin "Bilgi" kısımları EBA Platformları ve canlı ders uygulamaları ile "Beceri" kısımları ise yuz yuze verilecektir. Haftalık ders cizelgelerine gore yuz yuze ve uzaktan eğitime ayrılacak ders sureleri alan zumre oğretmenlerince belirlenecektir.
Mesleki Eğitim Merkezlerinin tum sınıf seviyelerinde; işletmelerde mesleki eğitim dersi dışında kalan tum meslek dersleri EBA Platformları ve canlı ders uygulamaları ile verilecektir.
Guzel Sanatlar Liseleri ve Spor Liselerinin tum sınıf seviyelerinde teorik dersler EBA Platformları ve canlı ders uygulamaları ile uygulamalı dersler ise yuz yuze verilecektir.
Tum okul turlerindeki secmeli dersler EBA Platformları ve canlı ders uygulamaları ile verilecektir.
Yuz yuze eğitimde oğrenciler gruplara ayrılarak her ders saati 30 dakika, teneffusler 10 dakika ve oğle arası 45 dakika olarak uygulanacaktır.

Alan ve dal derslerinin uygulama kazanımlarının yuz yuze, bilişsel/teorik kazanımlarının ise uzaktan eğitim yoluyla verilmesi, yuz yuze ve uzaktan eğitim ile verilen alan ve dal derslerinin sure, kazanım ve icerik acısından bir butun olarak değerlendirilecektir.
Oğrencilerin okulda gecirdikleri ders ici/dışı saatlerde maske kullanımı, sosyal mesafe ve temizlik kurallarına uymaları hususunda gerekli rehberlik ve yonlendirme yapılması, okul yoneticileri ve oğretmenlerce de takibinin yapılarak okulda gercekleştirilecek olan yuz yuze eğitim faaliyetleri hakkında oğrencilere "Eğitim Kurumlarında Hijyen Şartlarının Geliştirilmesi ve Enfeksiyon Onleme Kontrol Kılavuzu"na gore gerekli bilgilendirme yapılacaktır.
Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Mudurluğu
Meslek liseleri yuz yuze eğitime başlıyor