Duzce İl Milli Eğitim Mudurluğu tarafından salgın surecinde evlerinden uzaktan eğitim goren oğrencilerin motivasyonun arttırılması amacı ile başlatılan proje kapsamında oğretmenler kamera karşısına gecerek Anadolu masallarını oğrenciler icin seslendiriyor. Duzce İl Milli Eğitim Mudurluğu tarafından salgın surecinde evlerinden uzaktan eğitim goren oğrencilerin motivasyonun arttırılması amacı ile başlatılan proje kapsamında oğretmenler kamera karşısına gecerek Anadolu masallarını oğrenciler icin seslendiriyor.
Duzce'de uzaktan eğitim alan oğrencilerin motivasyonlarını yukseltmek amacı ile ceşitli etkinlikler yapılıyor. Bu kapsamda Duzce İl Milli Eğitim Mudurluğu tarafından başlatılan "Masal okulu" projesi kapsamında oğretmenler Duzce Hurriyet Ortaokulunda kurulan studyoda masalları kamera karşısında cocuklar icin okunuyor. "Duzce Masal Okulu"nun masallarını izlemek isteyen oğrenciler, hazırlanan masallara proje kapsamında acılan sosyal medya hesaplarından ulaşabiliyor. Projede gorev alan ve masal anlatımlarının cekiminden sorumlu Hurriyet Ortaokulu İngilizce Oğretmeni İpek Cakmak Yılmaz, Anadolu masallarını oğrencilere ulaştırmanın mutluluğu icinde olduklarını belirterek, "Bu projedeki amacımız, milletimizin kulturel birikimini ortak değerlerini, ulkemize ait motifleri nesilden nesile aktarabilmek, cocuklarımızın okuma ve dinleme becerilerini geliştirmek, hayal guclerini geliştirebilmek amacı ile başladı. Masal anlatımı esnasında cocukların butun zihinsel faaliyetleri harekete gecer. Okudukları ve dinledikleri masallardaki karakterler vasıtası ile Hayal gucleri gelişir ve iyiyi kotuyu ve doğruyu anlarlar. Hayattan ders cıkarmayı oğrenirler" dedi.
"Pandemi surecinde projeyi başlattık"
Korona virus surecinde başlattıkları projenin cocuklar tarafından ilgi gorduğunu belirten Yılmaz, "Projemiz pandemi surecinde başladı. Ozellikle cocuklarımızın evde kaldığı bu donemde evde cok fazla zaman gecirdikleri surec icerisinde en azından ekrandaki gecirdikleri zamanı olumluya cevirebilmek adına bu projeye başladık. Cocuklar bu masalları cok zevkle dinliyorlar. Benim oğlum aynı masalı da surekli dinlemek istiyor. Cok hoşuna gidiyor, arkada onlara uygun guzel gorseller oluşturuyoruz montaj aşamasında. Cok hoşlarına gidiyor ve severek izliyorlar" diye konuştu.
"Bilim kurgu filmlerinde kullanılan teknolojiyi eğitimde kullanıyoruz"
Bilim kurgu ve fantastik filmlerde gorulen yeşil ekran teknolojisi ile masalları hazırladıklarını dile getiren Yılmaz, "Yeşil ekran teknolojisini kullanıyoruz. Son senelerde cok revacta olan ozellikle fantastik ve bilim kurgu filmlerinde cok sıklıkla ve yoğunlukla gorduğumuz bir teknik bu. Ama son birkac yıldır eğitimde de yaygın bir şekilde kullanılmaya başlandı ve cok guzel ders icerikleri oluşturulabiliyor. Dolayısı ile yeşil ekran tekniğini kullanıyoruz. Arka plan ve on planı birbirinden ayırıp masalla ilgili gorseller arkaya ekliyoruz" şeklinde konuştu.
"Cocukların ozlem duyduğu masallardı"
Projeye masal anlatarak destek veren Dipsizgol Koyu İlkokulu sınıf oğretmenlerinden Dicle Say ise, "Bu projeye katılmak beni gercekten cok mutlu etti. Cunku masal okuma etkinliğini cok sık kullanan bir oğretmenim sınıfımda. Zaten benim oğrencilerim uzaktan eğitim surecinde en cok ozlediğiniz nedir diye sorduğumda masal okumayı soylediler. Masalları birbirimize anlatıyorduk, onu canlandırıyorduk. Guzel oluyordu dediler. En cok ozlem duydukları buydu uzaktan eğitim surecinde. Bana bu proje icin teklif geldiğinde cok sevindim. Onların beni izlerken nasıl mutlu olabileceklerini tahmin ettim. Severek katıldım ve gercekten cok faydalı bir proje olduğunu duşunuyorum. Cunku cok uzun zamandır oğrencilerimizden ayrıyız. Bu surecte onların yanında olduğumuzu bir nebzede olsa hissettirebiliyoruz. Ben cocuklarımın beni izleyerek ozlem gidereceğini duşunuyorum. Zaten ben masal anlatırken cok keyifli dinliyorlardı. Bu uzak kaldığımız surecte etkinliği gercekleştiremedik ama bu proje sayesinde hepsinin evine konuk olup bu masalı anlatacağım" ifadelerini kullandı.
"Masallar cocukların gelişimi icin cok olumlu"
Masalların cocuklar icin cok faydalı olduğuna dikkat ceken Say, "Masalın cocukların gelişimi uzerinde cok olumlu etkiler oluşturduğunu hepimiz biliyoruz ama biz oğretmenler bunu yakinen takip edebiliyoruz. Ben masalı anlatıyordum. Onların bu masalı tekrar anlatmalarını yada canlandırmalarını istiyordum. Bazen karakterleri masaldan cıkartıp başka karakterler ekliyorduk. Masalın sonunu ve başını değiştiriyorduk. Bu şekilde onların hayal dunyalarını cok fazla geliştiriyoruz. Hayal guclerini kullanmak icin cok guzel bir fırsat veriyoruz ve harika şeyler ortaya cıkıyor. Bunu herkesin denemesini isterim" dedi.