Afyonkarahisar'da işitme engelli olan 3 kardeşin ameliyatı icin kolları sıvayan koy oğretmeni Mehmet Keskin, tum sorumluluğu uzerine alarak 3 kardeşten 2'sinin ameliyat olmasını sağladı. Diğer kardeş icin de şimdi aile ve oğretmenleri doktorlardan iyi haberin gelmesini bekliyor. Afyonkarahisar'da işitme engelli olan 3 kardeşin ameliyatı icin kolları sıvayan koy oğretmeni Mehmet Keskin, tum sorumluluğu uzerine alarak 3 kardeşten 2'sinin ameliyat olmasını sağladı. Diğer kardeş icin de şimdi aile ve oğretmenleri doktorlardan iyi haberin gelmesini bekliyor.
Afyonkarahisar'ın Şuhut ilcesine bağlı Yarışlar Koyu'nde sınıf oğretmenliği yapan Mehmet Keskin, işitme engelli olan 3 kardeşin eğitim almalarında zorluk cektiğini gordu. Oğrencilerin tedavi edilip edilemeyeceği konusunda araştırmalar yapan oğretmen Keskin, Ankara Universitesi İbni Sina Hastanesi'nde bu tedavinin yapılabileceğini oğrendi. Daha sonra duyma engelli aileyle iletişime gecen Mehmet Oğretmen, cocukların ameliyatı konusunda aileyi ikna etmek icin yoğun caba sarf etti. En sonunda cocukların ameliyat olmasını kabul eden aile, tum sorumluluğu da Mehmet oğretmene verdi.
Şevval ameliyat olacağı gunu bekliyor
Mehmet oğretmen; Melek, Şevval ve Tayyip kardeşleri tedavi ettirmek icin Ankara'ya İbni Sina Hastanesi'ne goturdu. Cocukların burada tedavisi başladı ve yapılan tetkiklerin ardından 8 yaşındaki Melek ve 4 yaşındaki Tayyip'in ameliyattan sonra duyabileceği kesinleşti. 9 yaşındaki Şevval'in ise yeni tetkikleri istendi ve Sağlık Kurulu'nun kararına gore ameliyat edilip edilmeyeceği kesinleşecek. Eğer Sağlık Kurulu'ndan onay cıkarsa Şevval de ameliyat olacak ve duymaya başlayacak.
Oğretmenimize cok teşekkur ediyorum
Duyma engelli ailenin en yakınlarında bulunan ve cocukların tum ihtiyaclarıyla ilgilenen babaanneleri Pakize Oğmen, torunlarının ameliyattan sonra duymaya ve konuşmaya başladığını soyledi. Babaanne Oğmen konuşmasını şoyle surdurdu;
"Oğlum, gelinim işitme engelli. Uc de torunum var onlar da işitme engelli. Allah razı olsun koyumuzun oğretmeni yardımcı oldu. Aracıyla bizi Ankara'ya goturdu ve cocukları ameliyat ettirdi. Şimdi torunlarım duymaya ve konuşmaya başladı. Ben cağırdığım zaman geliyorlar. Oğretmenimiz gece gunduz bizimle ilgilendi, ben ona cok teşekkur ediyorum."
"Teneffus zilinin caldığını arkadaşı soyluyor"
Oğretmen Mehmet Keskin de oğrencilerinin duyması icin aileyle konuştuğunu ifade ederek: "Bizim 2 işitme engelli oğrencimiz vardı. Melek 3. sınıf, Şevval ise 4. sınıfta okuyor. Tabi butun cocuklar duyabiliyorlar sınıfta. Bizim bu iki oğrencimiz duyamıyor. Teneffus zili calıyor, arkadaşı soyluyor. Ben ve oğretmen arkadaşlarım ders anlatırken onlar anlamıyorlar. En son araştırmalarımız sonrası koklear implant diye bir tedavi duyduk. Bu arada anne ve baba da işitme engelli baba aynı zamanda epilepsi hastası. Baba ve anneyi konuşmalarımızda ikna edemedik. Yani 1 yıl gibi bir sure razı etmek icin uğraştık. En sonunda razı oldular doktorumuzu bulduk" dedi.

"Kaymakamlığımız ve Milli Eğitim Mudurluğumuz destek oldu"
İki cocuğun ameliyatını yaptırdıklarını kaydeden Keskin şoyle devam etti:
"Ankara Universitesi İbni Sina Hastanesi'nden Rıdvan hocamızla tanıştık. Dediler ki; 'hemen gelin, siz boyle vefa gosterdiniz, biz de size yardımcı olacağız.' Bu surec epey zorlu gecti. Bu surecte Kaymakamlığımız ve Milli Eğitim Mudurluğumuz bize destek verdiler. Sonunda ameliyatımızı yaptırdık. Cocuklarımız şuan duyuyorlar. İki cocuğumuz duyuyor. Buyuk cocuğumuzun ne yazık ki ameliyatını yaptıramadık. Nasip olursa onun da ameliyatını yapacaklar."
"İki cocuğumuzu kurtarmış olduk"
Bu olayın kendisi icin cok buyuk mutluluk olduğunu aktaran Keskin, konuşmasını şoyle surdurdu:

"Duşunsenize ilk duyması bizim sayemizde oldu. Bu bize buyuk mutluluk ve gurur verdi. Butun oğretmenler gibi 'balık bilmese Halik bilir' dusturuyla hareket ettik. Şuan cok mutluyuz. Sayıları biliyorlar. Okumayı, yazmayı ve renkleri biliyorlar. İki cocuğumuzu kurtarmış olduk."