Milli Eğitim Bakanlığı Ozel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Mudurluğu 28.09.2020 tarih ve 13658862 sayılı yazılarıyla; RAM'larda gorevli oğretmenler ile BILSEM'lerde gorev yapması icin belirli kriterlere gore ozel olarak secilen oğretmenlerin gecici olarak diğer kuramlarda veya il/ilce milli eğitim mudurluklerinde gorevlendirilmeleri nedeniyle eğitim ve oğretimde aksaklıklar oluştuğundan bu oğretmenlerin kurumları dışında gorevlendirilmemeleri ve kurum dışı gorevlendirmeye ihtiyac duyulması halinde bakanlıktan onay alınması talimatını verdi. Milli Eğitim Bakanlığı Ozel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Mudurluğu 28.09.2020 tarih ve 13658862 sayılı yazısında aşağıdaki acıklamalarda bulunulmuştur;
İşte o acıklamalar;
"BILSEM'lerde Ozel yetenekli oğrencilere sunulan eğitim hizmetlerinin niteliğini guclendirmek icin bu kurumalarda gorev yapan oğretmenler ilgili mevzuat doğrultusunda belirli kriterlere gore Ozel olarak secilmektedir. Ancak BILSEM'lerde gorev yapması icin belirli kriterlere gore ozel olarak secilen oğretmenlerin gecici olarak diğer kuramlarda veya il/ilce milli eğitim mudurluklerinde gorevlendirilmeleri nedeniyle eğitim ve oğretimde aksaklıklar oluştuğu; gecici olarak gorevlendirilen oğretmenlerin yerine ek ders ucreti karşılığı oğretmen gorevlendirmelerinin yapıldığı tespit edilmiştir.
Genel Mudurluğumuze bağlı olarak hizmet sunan bir diğer kuruntumuz olan rehberlik ve araştırma merkezlerinde (RAM) ise rehberlik ve psikolojik danışma hizmetleri ile ozel eğitim hizmetleri planlanarak sunulmakta ve hizmetlerin koordineli bir şekilde yurutulmesi sağlanmaktadır. Bilindiği uzere RAM'larda yurutulmekte olan eğitsel değerlendirme ve tanılama hizmetleri, rehberlik hizmetleri, araştırma geliştirne calışmaları ilgili merkezlerde gorev yapan oğretmenler aracılığı ile gercekleştirilmektedir. Soz konusu kuramlarda gorev yapan oğretmenlerin, kurumlan dışında gorevlendirilmelerinin RAM'ların asli gorevleri olan eğitsel değerlendirme ve tanılama hizmetleri surecinde bireylerin performanslarının değerlendirilmesi; bireylere uygulanacak zeka olceği uygulayıcısı sayısının azalması; rehberlik hizmetleri faaliyetleri ile araştırma-geliştirme calışmalarının yurutulmesi aşamalarında rehberlik ve araştırma merkezleri acısından soran teşkil ettiği değerlendirilmektedir.
Bu cercevede, BILSEM'lerde ve RAM'larda istenen nitelikte hizmet sunulabilmesi icin soz konusu kurumlarda gorev yapan Oğretmenlerin kurumlan dışında gorevlendirilmemesi onem arz etmektedir. Bu nedenle adı gecen kurumlarda gorev yapan oğretmenlerin başka kurumlarda gorevlendirilmemesi, ancak ilgili oğretmenlerin yuruttukleri calışmalardan ayrılması sonucunda sakınca oluşacak durumlarda ilgili oğretmenlerin gorevlendirme sureleri sonuna kadar gorevlerini yerine getirmeleri ve gorevlendirme sureleri bitiminden itibaren soz konusu oğretmenlerin kurumları dışında gorevlendirilmemeleri ve kurum dışı gorevlendirmeye ihtiyac duyulması halinde Genel Mudurluğumuze uygun goruş sorulması hususunda bilgilerinizi ve gereğini arz/rica ederim."
İşte o yazı;
Ahmet KANDEMİR