Bingol'un Karlıova ilcesindeki bir koyde ilkokul 4. sınıftaki 6 oğrencinin isteğini kırmayan oğretmen, okul bahcesine sınıf kurdu Bingol'un Karlıova ilcesindeki bir koyde ilkokul 4. sınıftaki 6 oğrencinin isteğini kırmayan oğretmen, okul bahcesine sınıf kurdu.
Karlıova ilcesine bağlı 35 kilometre uzaklıktaki Aşağı Yağmurlu koyunde oğretmen Emine Aydemir, oğrencilerinin "Okulu ozledik, okulu acın" isteğini kırmadı. Aşağı Yağmurlu İlkokulu'nun bahcesinin buyukluğunu fırsata ceviren oğretmen, tahta ve sıraları bahceye taşıyarak sınıfı orada kurdu. 6 oğrenciyle belirli aralıklarda ders işleyen oğretmen, Covid-19 tedbirleri kapsamında maske, mesafe ve hijyen kurallarını da ihmal etmedi. Oğrencilerin sık sık kendisine gelerek okulun acılmasını istediğini aktaran sınıf oğretmeni Emine Aydemir, okul bahcesine sınıfı kurduğunu soyledi.
Aydemir, "Pandemi surecinden dolayı cocukları okula alamadık fakat cocukların telafi eğitiminden mahrum kalmalarını da istemedik. Cocuklarımızın talebi uzerine yaptık, cunku surekli geliyorlardı. Ben burada koyde ikamet ediyorum, yaşıyorum. Cocuklar, oğretmenim okul ne zaman acılacak gibi taleplerle bana geliyorlardı. Onların talepleri uzerine ben de duşundum ne yapabiliriz diye. Cunku bizim steril, hijyenik ortamda ve mesafeye dikkat ederek dersleri gercekleştirmemiz gerekiyordu. Ben de cocukların talepleri uzerine okul bahcesi buyuk olduğu icin burada kurdum. Herhangi bir sıkıntı yaşamıyoruz hijyen koşullarından dolayı" dedi.
Hababam Sınıfı'ndaki bir sahneden ilham aldığını da aktaran oğretmen Aydemir, "Yeşilcam filmlerinden aslında biraz da esinlendik, tıpkı Mahmut Hoca'nın yaptığı gibi. Eğitim her yerde mumkun yeter ki biz isteyelim. İmkan bizi, imkanları biz oluştururuz" şeklinde konuştu.
Okulu cok ozlediklerini ve oğretmenlerinden okulu acmalarını rica ettiklerini ifade eden Zuleyha Gultekin ise "Okulumuzu cok ozledik, oğretmenimizden rica ettik. Lutfen okulu acın acın dedik. Bu hastalıktan dolayı okulumuzu acamadık. Okumayı cok seviyoruz, arkadaşlarımızla burada ders goruyoruz" diye konuştu.