Milli Eğitim Bakanlığı Ozel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Mudurluğu 09.09.2020 tarih ve 12424283 sayılı yazılarıyla Rehber Oğretmen/Psikolojik Danışman branşında il-ilce zumre toplantıları ile ilgili tereddutleri giderdi. Soz konusu yazıda "MEB, Rehber oğretmenler/psikolojik danışmanlar İl-ilce zumre başkanları toplantılarına katılmak zorundalar mı?" sorusuna cevap vermiştir.
Yazıda şu değerlendirme yapılmıştır:
"MEB Eğitim Kurulları ve Zumreleri Yonergesi hukumleri kapsamında oluşturulan zumrelerde rehberlik ve psikolojik danışma hizmetlerine ilişkin zumreler yer almamakla birlikte, Rehberlik ve Psikolojik Danışma Hizmetleri Yonetmeliği ve (MEB Rehberlik ve Araştırma Merkezi Yonergesindeki hukumler cercevesinde rehberlik ve psikolojik danışma hizmetlerinin planlanması, değerlendirilmesi, bu hizmetleri yuruten personel arasındaki işbirliğinin sağlanması ile ilgili hususlardaki calışmaları yurutmek uzere eğitim kurumları, rehberlik ve araştırma merkezleri, il ve ilce milli eğitim mudurlukleri duzeyinde komisyonlar oluşturulmakta ve toplantılar duzenlenmektedir.
Mevzuat, zaman, emek ve kaynak acısından değerlendirildiğinde rehber oğretmen/psikolojik danışmanların MEB Rehberlik ve Araştırma Merkezi Yonergesi gereğince eğitim kurumları, ilce ve il duzeyinde oluşturulan sınıf/alan zumreleri toplantılarına katılmalarının uygun olmadığı değerlendirilmektedir."
İŞTE RESMİ YAZI
Ahmet KANDEMİR