Gaziantep'te sınıf oğretmeni Zerrin Kaya, yeşil sevgisi aşılayabilmek icin okulun ilk gunlerinde minik oğrencilerini sınıfta fidanlarla karşılıyor. Doğa ve hayvan sevgisiyle tanınan 29 yaşındaki sınıf oğretmeni Kaya, 2 yıldır okulun ilk gununde oğrencileri icin "Okul seninle, doğa ağaclarla guzel. Ağacların golgesinde guzel bir hayat dilerim." şeklinde notlar iliştirdiği fidanları sınıfa getiriyor.
Cocukların okula ayak bastığı gun onlara birer fidan hediye eden 3. sınıf oğretmeni Kaya, oğrencilerine doğa sevgisi aşılamak icin ozel caba gosteriyor. Kaya, fidanın dikilişi ve yıl icindeki gelişimiyle de ozel ilgileniyor.
Zerrin Kaya, AA muhabirine, sınıf oğretmenlerinin genelde okulun ilk gunlerinde cocukların okulla bağ kurabilmesini kolaylaştırmak icin "hoş geldin" hediyeleri verdiğini soyledi.
Cocukların ektiği fidanlar boylarını aştı
Bu hediyenin daha da anlamlı olması icin fidan fikrini hayata gecirdiğini anlatan Kaya, "2 yıldan beri cocuklara ilk gun fidan hediye ediyorum. Gecen yılki kucucuk fidanlar bugun buyudu ve bazı cocuklarımızın boylarını aştı. Cocuklar bir anlamda fidanlarını buyuterek buyuyorlar." dedi.
İlkokul donemindeki cocukların eğitiminin onemine dikkati ceken Kaya, "Bu anlamda biz sınıf oğretmenlerinin de vicdani bir sorumluluğu var. Cocukları akademik olarak donatmak elbette cok onemli. Ama bazı şeylerin telafisi olmuyor. Akademik gelişim bizim asli gorevimiz ama bunlar onumuzdeki yıllarda da telafi edilebiliyor. Doğa, ağac ve hayvan sevgisi bu donemlerde kazandırılabilecek duygular. Ben de cocuklarımı bu anlamda bilincli buyutmek istiyorum." diye konuştu.
Malatya'da kendisi icin dikilen ağacı halen ziyaret ediyor
Ağac ve doğa sevgisinin ailesi tarafından oluşturulduğunu belirten Kaya, şunları kaydetti:
"Doğduğumda ailem Malatya'da bahceye bir fidan dikmişti. Ben de o ağacla beraber buyudum. Ben kac yaşındaysam ağac da o yaşta. Halen o ağac budandıkca kollarım kesiliyor gibi hissederim. Şimdi cocukların da bunu yaşamasını istiyorum. Yani cocukların en yakın arkadaşları bu fidanlar olsun istiyorum. Ailem oradan taşındı ama ağac halen duruyor. Ben de fırsat buldukca yanına gidiyorum. O ağacla butunleştim. Benim bir ağacım var. Cocuklarımın da ağacı olacak. Hatta bunları kendileri diktiği icin belki de benden daha fazla sahiplenecekler. Bu fidanlar aslında cocuklar icin farklı bir anlam daha taşıyor. Cunku cocuklarda bu fidanlar sayesinde odev ve gorev bilinci de oluşuyor. Cunku ekilmesinden sulanmasına kadar tum sorumluluğu cocuğun kendisine veriyoruz."

"Biz hep dikeceğiz"
Hatay'daki orman yangınlarına da değinen Kaya, şu ifadeleri kullandı:
"Gecen sene verdiğimiz fidanlar İzmir'deki orman yangınına denk gelmişti. Bu yıl ise Hatay'daki acı olayla kotu bir denk gelişe sahne oldu. Maalesef birileri hep yakacak biz de onların yerine hep dikeceğiz. En azından oyle bir nesil yetiştireceğiz. Cocuklara bu bilinci aşılamak cok onemli. Bu yaşta ağacın dallarını kıran, sokaktaki kopeğe tekme atan cocuğun buyuduğunde bilincli ve doğaya karşı sevgi dolu olmasını bekleyemeyiz. O yuzden bu donemde ailelerle birlikte cok buyuk sorumluluğumuz var. Bu bilinci yerleştirebilirsek, gelecekte orman yakacak kimse olmaz diye duşunuyorum."