MANİSA'da fazla kiloları nedeniyle zorluklar yaşayan 31 yaşındaki Sabri Bozkurt, kullandığı bisikletiyle koronavirus suresince şehirlerarası yolculuk yaparak 7 ayda 6 bin kilometre pedal cevirdi. 18 kilo vererek, 94 kiloya duşen Bozkurt, bisiklet sporu tavsiyesinde bulundu. MANİSA'da fazla kiloları nedeniyle zorluklar yaşayan 31 yaşındaki Sabri Bozkurt, kullandığı bisikletiyle koronavirus suresince şehirlerarası yolculuk yaparak 7 ayda 6 bin kilometre pedal cevirdi. 18 kilo vererek, 94 kiloya duşen Bozkurt, bisiklet sporu tavsiyesinde bulundu.
Şehzadeler ilcesindeki Rehberlik ve Araştırma Merkezi Ozel Eğitim Hizmetleri Bolumu'nde gorevli rehberlik ve danışmanlık oğretmeni Sabri Bozkurt, fazla kiloları nedeniyle sorun yaşayınca, bir arkadaşının tavsiyesiyle bisikletle spor yapmaya başladı. Bozkurt, zamanla tutkusu haline gelen bisiklet sporuyla 2,5 senede 112 kilodan 94 kiloya duştu. Ozellikle koronavirus suresince 7 ayda 6 bin kilometre pedal ceviren Bozkurt, Gokdoğanlar Bisiklet Kulubu adında bir kulup kurarak, grup uyeleriyle birlikte Ege bolgesi başta olmak uzere Turkiye'nin farklı şehirlerine gezi duzenliyor. Bozkurt, gorev yaptığı Rehberlik ve Araştırma Merkezi'ne de haftanın iki gunu bisikletiyle gidiyor.
Bisiklet tutkusunun 2,5 sene once bir arkadaşının tavsiyesi uzerine başladığını belirten Bozkurt, "Genelde kilolarımla hep kendim savaşır haldeyim. Cok fazla bir kilom yok ama yine bana engel teşkil ettiğini duşundum. 112 kilolara kadar dayanmıştım. Tekrardan spora başlamam gerektiğini duşundum ve bisikletle bu işe tekrardan donuş yaptım. Pandemi surecinde 7 ayda yaklaşık 6 bin kilometre pedal cevirdim" diye konuştu.
10 İL GEZDİ
Bozkurt, şoyle devam etti: "Manisa ve ilcelerinde, gezmediğimiz ve ayak basmadığımız yer kalmadı. Cevre illere de gittik. 17 bine yakın kilometre yaptık. İzmir, Balıkesir, Uşak, Canakkale, Bilecik, Kutahya, Eskişehir, Nevşehir, Afyon ve Bilecik'e gittik. Hemen hemen cevre illerin tamamını gezdik. Haftanın 2 gunu muhakkak antrenman yapıyorum. En az 60 kilometre pedal ceviriyorum. Cocuğum olmasa her gun işe bisikletle gideceğim ama kreşe bıraktığım icin otomobille gidiyorum. Eşimle değişmeli bıraktığımız haftanın iki gunu işe bisikletle geliyorum."
Bisiklet surmeye yeni başlayanlara tavsiyelerde bulunan Bozkurt, "Pandemi surecinin en guzel sporlarından bir tanesi de benim icin bisiklet. Neden? Genellikle bireysel, grup suruşleri de olursa 2 metre kuralına uyuyoruz. Doğanın icindesiniz. Bisiklete binmenin yaşı yoktur. En kucuk yaştan en buyuk yaşlara kadar. Bizim kendi grubunuzda 60 yaşında arkadaşlarımız da var. 20 yaşlarında genclerimizde var. 14 yaşlarında kardeşlerimiz de var. Kesinlikle ayrımımız yok. Antrenmanlarımızı surekli hale getirirsek başaramayacağımız şey yok. Onemli olan birliktelik ve birlikte hareket etmek. Grup ruhunu oluşturmak. Sporun bisikletin birleştiriciliğinden faydalanabilmek" diye konuştu.