Muğla'da bir okulun muduru olan Reis Solgur, okullardaki calışmayan ve atıl durumdaki bilgisayarları tamir ederek, uzaktan eğitim icin oğretmen ve oğrencilerin hizmetine sunuyor. İl Milli Eğitim Mudurluğunce okullarda calışmayan ve atıl durumda bulunan bilgisayarların yeniden kullanıma sunulması icin proje hayata gecirildi.
Projeye destek vermek isteyen Yeşilyurt İlkokulu Muduru Reis Solgur, okullardan toplanan bilgisayarların tamirini gercekleştirebileceğini bildirdi.
İlk etapta okulunda kurduğu atolyede 20 bilgisayarı calışır hale getiren Solgur'un gosterdiği caba, herkes tarafından takdirle karşılanıyor.
Solgur, AA muhabirine, kendisinin ve cevresindekilerin bilgisayarlarını tamir ettiğini, zamanla bu yeteneğinin geliştiğini soyledi.
Oğrencilere ve tum insanlara faydalı olmayı sevdiğini aktaran Solgur, bu yuzden de de projeye destek vermek istediğini ifade etti.
Tamir ettiği bilgisayarlarla okulda oluşturulan laboratuvarda oğrencilerin eğitimi icin EBA destek noktası oluşturulduğunu anlatan Solgur, kırsaldaki koy okullarının da bilgisayar ihtiyacını karşılamak amacıyla kolları sıvadığını dile getirdi.
Solgur, bilgisayarların onarımı icin aralıksız calıştığını vurgulayarak, şunları kaydetti:
"15 gunde yaklaşık 50 bilgisayarı kullanıma hazır hale getirdim. Kırsaldaki okulların sınıflarına oğrencilerin kullanımı icin bilgisayarlar gonderildi. Buradaki en buyuk amacım, kırsaldaki cocukların uzaktan eğitime erişebilmeleriydi. Ozellikle geri donuşume de katkı sağlamak icin atıl durumdaki kullanılamaz durumdaki bilgisayarları onararak tekrar kullanılabilir hale getirdim."
İl Milli Eğitim Muduru Pervin'den teşekkur

Muğla Milli Eğitim Muduru Pervin Tore ise duyarlılığından dolayı Reis Solgur'a teşekkur etti.
Muğla ve ilcelerinde "Sınırsız Eğitim Projesi"nin uygulamalarını aşamalı olarak yuruttuklerini ifade eden Tore, bu kapsamda 252 oğrencinin evine televizyon ulaştırdıklarını bildirdi.
EBA destek noktalarını da yaygınlaştırarak koylerinde, mahallelerinde, evlerinde internet altyapısı olmayan cocukların erişimini sağladıklarını belirten Tore, uzaktan eğitime erişimde gucluk yaşayan oğrenciler icin calıştıklarını sozlerine ekledi.