ESKİŞEHİR'de, yaklaşık 7 aydır kanser tedavisi goren matematik oğretmeni Yelda Ozkefe (50) hayatını kaybetti. Olumu buyuk uzuntu yaratan Ozkefe'nin cenazesi, gozyaşlarıyla toprağa verilirken, torene yakınlarının yanı sıra oğrencileri de katıldı. ESKİŞEHİR'de, yaklaşık 7 aydır kanser tedavisi goren matematik oğretmeni Yelda Ozkefe (50) hayatını kaybetti. Olumu buyuk uzuntu yaratan Ozkefe'nin cenazesi, gozyaşlarıyla toprağa verilirken, torene yakınlarının yanı sıra oğrencileri de katıldı.
?Ahmet Sezer Ortaokulu'nda matematik oğretmeni olarak gorev yapan Yelda Ozkefe, 7 ay once pankreas kanserine yakalandı. Ozkefe, tedavi gorduğu Eskişehir Osmangazi Universitesi (ESOGU) Tıp Fakultesi Hastanesi'nde dun hayatını kaybetti. Ozkefe icin Odunpazarı ilcesine bağlı Buyukdere Mahallesi'ndeki Nasrettin Hoca Camii'nde cenaze toreni duzenlendi. Torene, İl Milli Eğitim Muduru Hakan Cırıt, Ozkefe'nin mesai arkadaşları, oğrencileri ve yakınları katıldı. Ozkefe'nin cenazesi oğle vakti kılınan cenaze namazının ardından Asri Mezarlık'ta toprağa verildi.
KAN BAĞIŞI CAĞRISI YAPILDI
Tedavi gorduğu ESOGU Tıp Fakultesi Hastanesi'nde durumu ağırlaşan Yelda Ozkefe icin dun sosyal medyadan kan bağışı cağrısı yapıldı. Ozkefe'nin arkadaşları ve eğitim camiası tarafından yapılan paylaşımlarda Ozkefe icin Kızılay Kan Merkezi'ne kan bağışında bulunulması istendi. Ancak bu paylaşımlardan saatler sonra Ozkefe hayatını kaybetmesi buyuk uzuntu yarattı.
'İNSANI, DOĞAYI VE HAYATI SEVEN BİR İNSANDI'
Cenaze torenine katılan Yelda Ozkefe'nin arkadaşı Eğitim-Sen Eskişehir Şube Başkanı Faik Alkan, insanı, doğayı ve hayatı cok seven bir insanı kaybettiklerini, "Yelda benim cok eski arkadaşımdı. 25 yıla dayanan bir dostluğumuz vardı. Yozgat'ta ilk goreve başladığımda aynı apartmanda kaldık, aynı ekmeği tukettik, aynı acıları paylaştık. O zamanlardan bugune gelen bir dostluğumuz vardı. 6-7 aydır bir rahatsızlığı olduğunu biliyorduk. İnsanı, doğayı, hayatı seven bir insandı. Cok uzgunuz. Eğitim camiasının başı sağ olsun. Cok değerli bir arkadaşımızı kaybettik. Kan bağışı icin Eskişehir'deki butun sendikalar, ulaştığımız tum belediyeler seferber oldu. Hatta bizim Yelda ile 25 yıl once okuttuğumuz şu anda askeri personel alan bir oğrencimiz sayesinde bircok arkadaşa ulaştık. Kan bağışları oldu ama omru yetmedi" diye konuştu.
OĞRENCİLERİ DE UĞURLAMAYA GELDİ
Camiye gelen Yelda Ozkefe'nin oğrencileri de cenaze torenine katılarak oğretmenlerini son yolculuğunda yalnız bırakmadı. Oğrencilerden Yusuf Akyuz, "Hocamızı cok seviyorduk. 2 yıl bize eğitim verdi. Allah rahmet eylesin. Olduğu haberini duyunca ailece cok uzulduk" dedi. Ceren Su Aktaş ise, "Ben de oğrencisiydim. İyi birisiydi. Her insan gibi bazen kızgınlığı oluyordu ama hicbir insana bir zararı dokunmuyordu. Cok guzel ders anlatımı vardı, iyi bir oğretmendi. Kaybettiğimiz icin uzuldum" diye konuştu.