Denizli'de pandemi doneminde oğrencilere uzaktan eğitim veren coğrafya oğretmeni Emrah Kocalar, oğrencilerin sıkıldığını fark etmesi uzerine ders konularını yerinde anlatmaya başladı. Denizli'yi adım adım gezen oğretmen Kocalar, konuları internete de yukleyerek tum oğrencilerin faydalanmasını sağlıyor. Denizli'de pandemi doneminde oğrencilere uzaktan eğitim veren coğrafya oğretmeni Emrah Kocalar, oğrencilerin sıkıldığını fark etmesi uzerine ders konularını yerinde anlatmaya başladı. Denizli'yi adım adım gezen oğretmen Kocalar, konuları internete de yukleyerek tum oğrencilerin faydalanmasını sağlıyor.
Turkiye'de pandemi surecinde bircok sektor etkilenirken, oğrenciler de bundan olumsuz etkilendi. Oğrencilerine uzaktan eğitim veren coğrafya oğretmeni Emrah Kocalar, oğrencilerin internet ortamında derslerden uzaklaştığını ve canlı derslerde ise dikkatlerinin dağıldığını fark edince bir proje aklına geldiğini belirtti. Okullarda yuz yuze eğitimler tam olarak başlamadığından dolayı oğrencilerin imkanları doğrultusunda evde de tekrar yapması icin konuları anlatmak icin bolge bolge dolaşmaya başlayan Kocalar, dersleri anlatırken bunları cep telefonu ile kayıt altına aldı. Bu cekimleri sosyal medyada ve oğrencileri ile paylaştığını soyleyen Emrah Kocalar, derslerin ilk gune gore daha verimli gectiğini belirtti.
"Dersten kopmalar oluyordu"
Korona virusten dolayı eğitimin etkilendiğini ve uzaktan eğitimde oğrencilerin derslerden koptuğunu belirten Emrah Kocalar, "Herkesin de bildiği gibi Mart doneminden itibaren korona virus sebebiyle hem dunyada hem Turkiye'de bir sıkı denetim ya da zorlu bir surece girdik. Bundan butun sektorler etkilendi. Etkilenen sektorlerden bir tanesi de eğitim sektoruydu. Biz oğrencilerimizle dersi ilk başta internet uzerinden farklı uygulamalarla yaptık. İlk başlarda cocuklar icin aslında zevkliydi dinleme acısından ama belli bir zaman gectikten sonra sıkıldıklarını fark ettim. Dersten kopmalar oluyordu" diye konuştu.
"Farklı bolgelere gidiyorum ve dersleri yerinde anlatıyorum"
Oğretmen Kocalar, "Bende onların tekrar derse olan ilgilerini geri getirebilmek icin bir şeyler yapmak istedim. Boyle şeyler duşunurken 'Sen coğrafya konularını git olaylarını yerinde anlat' dedim. Mesela işte hidroelektrik santralleri ya da yenilenebilir enerjiler icin Adıguzel Barajı'nın olduğu yere geldik. Burada videoları cektikten sonra bunları internete yukleyerek oğrencilerin derse olan ilgisi hem artacak hem de uzun sure akıllarında kalacak. Bundan dolayı farklı farklı bolgelere gidiyorum ve dersleri yerinde anlatıyorum" dedi.
"Butun oğrenciler icin de Youtube kanalı kurduk"
Kocalar, "İlk başta sadece oğrencilerimle ben bu işi yapmıştım ama onlardan almış olduğum guzel donuşler sonrası bunu sadece kendi oğrencilerimle sınırlı kalmasın diye butun oğrenciler icin de Youtube kanalı kurduk. Bu kanala da cekmiş olduğumuz goruntuleri yukluyoruz. Oğrenciler hem dersi yerinde dinliyor ve o sıkıcılıktan kurtulmuş oluyorlar" ifadelerini kullandı.
"Herkesin dersleri daha iyi anlayabilmesi icin boyle bir şey yaptık"

Oğretmenine yardımcı olan oğrencilerden Talha Berk Tonyaloğlu, "Oğrencileri bilgilendirmek amacıyla biz bu işe başladık. Asla ticaret icin yapmadık. Hem izleyenler bilgileniyor hem de cekenler. Biz hem normal okulda goruyoruz hem de tekrar olarak videoda goruyoruz, bizim icin daha iyi oluyor" dedi.
Bir diğer oğrenci Erkut Candır, "Hocamız bizi davet etti, kanalımız var videolar cekelim diye. Bizde videoları daha rahat anlamak icin ve başkalarının videoları daha rahat anlaması icin boyle bir girişimde bulunduk. Pandemi sureci başladı, bizde eğitimin herkesin daha rahat ders dinleyebilmesi icin videoları yerinde cekiyoruz. Ticaret amaclı hicbir amacımız yok. Herkesin dersleri daha iyi anlayabilmesi icin boyle bir şey yaptık" diye konuştu.