Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB) Ankara'nın Camlıdere ilcesine atanan bir oğretmenin gorevlendirme surecleriyle ilgili iddiaların gerceği yansıtmadığı belirtilerek, "Oğretmenlerimize ve Sayın Bakanımıza yoneltilen mesnetsiz iddialarla ilgili gerekli hukuki surecler başlatılmıştır." ifadesi kullanıldı. Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB) Ankara'nın Camlıdere ilcesine atanan bir oğretmenin gorevlendirme surecleriyle ilgili iddiaların gerceği yansıtmadığı belirtilerek, "Oğretmenlerimize ve Sayın Bakanımıza yoneltilen mesnetsiz iddialarla ilgili gerekli hukuki surecler başlatılmıştır." ifadesi kullanıldı.
Bakanlıktan yapılan acıklamada, Camlıdere ilcesine atanan bir oğretmenin gorevlendirme surecleriyle ilgili kamuoyu gundemine yansıyan mesnetsiz iddiaların gerceği yansıtmadığı aktarıldı.
Acıklamada, şunlar kaydedildi:
"Oğretmen gorevlendirme surecleri, ilgili mevzuat cercevesinde, soz konusu eğitim kurumunun ihtiyac durumu goz onunde bulundurularak planlanmakta olup Camlıdere ilcemizdeki oğretmenlerimizin gorevlendirme başvuruları da bu koşullar doğrultusunda değerlendirilerek gercekleştirilmiştir.
Oğretmenlerimizin 'sınav, eş durumu ve sağlık mazereti' gibi nedenlerle gorev yeri değiştirme talepleri, yasal hukumlerce guvence altına alınmış haklarıdır. Oğretmenlerimize ve Sayın Bakanımıza yoneltilen mesnetsiz iddialarla ilgili gerekli hukuki surecler başlatılmıştır."
Ankara'nın Camlıdere ilcesine atanan bir oğretmenimizin resmi gorevlendirme surecleriyle ilgili kamuoyuna yansıyan mesnetsiz iddialar gerceği yansıtmamaktadır.

Basın Acıklaması icin tıklayınız👇🏻https://t.co/tpHNtE9mXN
MEB (@tcmeb) October 25, 2020 NE OLMUŞTU?
AK Parti İlce Kongresi'nde konuşan Camlıdere Belediye Başkanı Hazım Caner Can, eğitimle ilgili konuşurken Milli Eğitim Bakanı Ziya Selcuk'a tepki gosterdi.
İlcesinde 4 oğretmenden 2'sinin sınav kazanarak gittiğini, 1 tanesinin eş durumundan ayrıldığını soyleyen Can, diğer oğretmenin ise torpille Mamak'a gectiğini soyledi. Can, "Eğitim tuz kokmaya başladı" dedi.
Soz konusu duruma "Olmaz arkadaş" diyerek tepki gosteren Belediye Başkanı, "Oğretmenler ahlaklı olacak" diyerek, torpili olan kadın oğretmenin izini surduğunu ve o torpilin Milli Eğitim Bakanı Selcuk'un kardeşi Hamdi Selcuk'a uzandığını belirtti.
Can, "Kardeşim Bakanlığı Bakan mı yonetecek kardeşin mi yonetecek, yok boyle bir şey" dedi.
Belediye Başkanı ardından şunları soyledi:

"Ankara İl Milli Eğitim Muduru beni arıyor, diyor ki, 'Babası hastaymış, babasına bakacakmış'. Ben de yuttum ya bunu. Babası 3 sene once vefat etmiş, Allah rahmet eylesin. Bununla da bitmiyor daha. Bakan beyin haberi yoktur, anlatacağım diyorum. Torpili Bakan'ın kardeşiymiş. Kardeşim Bakanlığı Bakan mı yonetecek kardeşin mi yonetecek, yok boyle bir şey."