Zonguldak İl Milli Eğitim Muduru Ali Tosun, gecen hafta itibari ile 5 oğretmende pozitif vak'a cıktığını soyledi Zonguldak İl Milli Eğitim Muduru Ali Tosun, gecen hafta itibari ile 5 oğretmende pozitif vak'a cıktığını soyledi.
Zonguldak İl Milli Eğitim Muduru Ali Tosun, okullarda pandemi sureci ile ilgili acıklamalarda bulundu. Tosun, acıklamasında "Turkiye'nin bircok yerleşim yerinde olduğu gibi bu okullarımıza da pozitif vak'a durumları cıkabiliyor. Gecen hafta itibari ile beş oğretmenimiz de pozitif vak'a cıktı" dedi.
Vak'aların yayılmaması icin tum okullarda en sağlıklı, en hijyen ortamlarda eğitim oğretim yapmayı surdurduklerini ifade eden Zonguldak İl Milli Eğitim Muduru Ali Tosun, "Okullarımızda dun itibari ile beşinci ve dokuzuncu sınıflarımızda kademeli olarak eğitim oğretime başladılar. 8 bin 797 oğrencimizle ders başı yaptık. Şu anda ortaokullarımız da altı ve yedinci sınıflarımız yuz yuze eğitime başlamadılar. Dun bazı okullarımızı ziyaret ettik. Oğrencilerimiz okullarını cok ozlemişler. Bizlerde cocuklarımız ozlemiştik. Okullarımız, oğrencilerimizin cıvıltısına kavuştu. İnşallah hijyen kurallarına uyarak bu sureci devam ettirmeye calışacağız. Turkiye'nin bircok yerleşim yerinde olduğu gibi bu okullarımıza da pozitif vak'a durumları cıkabiliyor. Gecen hafta itibari ile beş oğretmenimiz de pozitif vak'a cıktı. Zaman zaman kendini arayıp gecmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Bakanlığımız ve sağlık bakanlığı arasındaki protokol gereğince yapılacaklar konusunda tum kriterler belirlemiş durumdadır. Okulumuzdaki herhangi bir pozitif vak'a oğrencimize yayıldı diye bir durum soz konusu değildir. İnşallah hicbir oğrencimizin ve oğretmenimizin bu vak'aları yayılmaması icin tum okullarımızda en sağlıklı en hijyen ortamlarda eğitim oğretim yapmayı surduruyoruz. Dun itibari ile aldığımız verilerde beşinci sınıflarımızda yuzde 83.53 oranında devamı var. Dokuzuncu sınıflarda da yuzde 80.71 oran var. Buda velilerin okullara olan guvenin olduğunu gosteriyor. Turkiye genelinde yuzde 70 oranları varken bizim ilimizde ilkokullarda yuzde 90'ın uzerinde beş ve dokuzuncu sınıflarda yuzde 85 oranında değişmeler var. Oğrencilerimizin, oğretmenlerimizin kurallara uyduğu bir donemi yaşıyoruz. Kendilerine cok teşekkur ediyorum. İnşallah sağlıklı gunlerde tum oğrencilerimizin okullarında buluştu o guzel gunleri goruruz" şeklinde konuştu.