Van'ın Ozalp ilcesinde gorevli beden eğitimi oğretmeni Esra Antika, kendi imkanlarıyla actığı kursta, ailelerini ikna ederek ders verdiği 14 oğrencisinin, hayalini kurdukları universitelere yerleşmelerini sağladı. Van'ın Ozalp ilcesindeki Şehit Abdulhalık Araz Anadolu Lisesinde 3 yıldır gorev yapan beden eğitimi oğretmeni Esra Antika, spora ilgisi olan oğrencilerini universiteye hazırlamak icin ucretsiz olarak ozel yetenek sınavlarına hazırlık kursu actı.
Yeni tip koronavirus (Kovid-19) surecinde eğitime verilen araya rağmen ilceden ayrılmayan Antika, bu donemde kırsaldaki mahalleleri dolaşarak oğrencilerin velileriyle goruştu, cocuklarını ozel yetenek kursuna gondermeleri konusunda ikna etmeye calıştı.
Bu sayede 25 oğrencinin kurslara katılmasını sağlayan Antika, kısıtlı imkanları nedeniyle malzemeleri olmayan oğrenciler icin de ilce esnafından yardım topladı.
Oğrencilerin tum ihtiyaclarıyla yakından ilgilenen Antika, oğrencilerinin ozel yetenek sınavlarında başarılı olabilmeleri icin 4 aylık sıkı bir calışma programı uyguladı.
Van'ın yanı sıra bircok ildeki universitelerin ozel yetenek sınavlarına, oğrencilerini kendi imkanlarıyla goturen fedakar oğretmen, bu sayede 14 oğrencisinin ceşitli universitelerin beden eğitimi ve spor oğretmenliği bolumunu kazanmasını sağladı.
Esra Antika (sağ3)
"Oğrencilerimin elinden tutmak istedim"
Antika, AA muhabirine yaptığı acıklamada, oğrencilerinin elinden tutarak hayallerini gercekleştirmelerine yardımcı olmak istediğini soyledi.
Kırsal bolgelerde yaşayan kız ve erkek oğrencilerin gelecek planlarını gercekleştirebilmeleri icin elinden geleni yapacağını belirten Antika, "Ben de boyle bir kurs sayesinde beden eğitimi oğretmenliğini kazandım. Benim gibi zorluklar yaşayan oğrencilerin ellerinden tutmak istedim." dedi.
İlk mezunlarını verdikleri bu yılın başında oğrencilerine, okumak, sporcu olmak isteyenleri yalnız bırakmayacağını soylediğini dile getiren Antika, "Oğrencilerim her gun beni arayarak sınavlara girmek istediklerini ancak Kovid-19 nedeniyle geri kaldıklarını soyluyordu. Bircok oğrencim cobanlık yaptıkları zaman beni arıyor, sınavlara nasıl hazırlanacaklarını soruyordu. Onlara yardımcı olmak ve hayallerini gercekleştirmelerini sağlamak icin kursu actım." diye konuştu.
Kursa başlama surecinin de zorlu gectiğini, oğrencilerin ulaşım ve malzeme konusunda sıkıntılar yaşadıklarını anlatan Antika, karşılaştıkları sorunlara rağmen yılmadan mucadele ederek başarıya ulaştıklarını vurguladı.
"Kovid-19 sureci bizi cok engelledi"
Antika, Kovid-19 surecinin programdan geri kalmalarına neden olduğunu aktararak, şoyle devam etti:
"Salgından dolayı herkes evine kapandı. Oğrenci velileri cocuklarını gondermek istemedi. Bu sureci nasıl yurutebileceğimi duşundum. İki seceneğimiz vardı ya bırakacaktık, oğrencilerin bir yılı kaybolacaktı ya da butun riskleri goze alıp kurallara en iyi şekilde uyarak başlayacaktık. Bunu okul mudurumle paylaştım. Onu ikna ettikten sonra gruplar kurdum ve oğrencilerin evlerine giderek velileri ikna ettim. Kursa gelen oğrencilere spordan once bu surecte nelere dikkat etmeleri gerektiğini anlattım. Sureci tamamlayabilmemiz icin icimizden pozitif vakanın cıkmaması gerektiğini anlattım. Temizlik birinci kuralımızdı. Maddi anlamda da oğrenciler sıkıntı yaşıyordu. Okul mudurumuzle ilcede sponsorlar bulduk. Oğretmen arkadaşlarımızla para toplayıp sıkıntılarımızı aştık."
Yaşadıkları sıkıntılara rağmen oğrencilerin azimle calışmasının kendisini motive ettiğini anlatan Antika, "Yorulduğum her an onlara bakıyordum. Bana guc kaynağı oluyorlardı. Dağlarda beraber terledik, su kenarlarında dinlendik, beraber gulduk, beraber cabaladık. Butun imkansızlıklara rağmen oğrencilerim, dereceler yaparak Turkiye'nin en iyi universitelerine yerleşti. Bu başarılar, cektiğimiz butun sıkıntıları adeta silip supurdu. Cok duygulandım." ifadelerini kullandı.
"Oğretmenimizin emeği sayesinde yeğenim universiteyi kazandı"
Sınavı kazanan oğrencilerden Serap Gunturk'un amcası Faruk Gunturk ise, "Oğrencilerimizin bu zorlu surecte universite kazanmalarında buyuk katkı sağlayan oğretmenimize teşekkur ediyoruz. Yeğenimle birlikte 5 kız arkadaşı daha universiteyi kazandı. Esra hoca bize ilk soylediğinde kararsız kaldık. Sağ olsun bizi ikna etti. Onun buyuk emekleri sayesinde yeğenim istediği universiteye dereceyle yerleşti. Kendisine cabalarından dolayı minnettarız. Allah ondan razı olsun." diye konuştu.
Serap Gunturk de tek hayalininin beden eğitimi oğretmenliği olduğunu ifade ederek, "Esra hocamızın sayesinde hayalime kavuştum. Bazı sıkıntılardan dolayı kursa gidemiyordum. Esra hocam sıkıntılarımı aşmamı ve kazanmamı sağladı. Başta Esra hocam olmak uzere bana bu zorlu surecte destek olan butun hocalarıma teşekkur ediyorum." ifadelerini kullandı.
Diğer oğrenciler de kendilerine verdiği destekten dolayı Antika'ya teşekkur ederek, onun sayesinde kaderlerinin değiştiğini aktardılar.