Milli Eğitim Bakanı Ziya Selcuk'un imzasıyla 81 ile 'Yuz Yuze Eğitime Ara Verilmesi' konusunda genelge gonderildi. MEB'den dun yapılan acıklamada sadece zumre oğretmenlerinin haftada bir gun okula geleceği belirtilmişti. Bugun yayımlanan Genelgede ise okul mudurlerinin rehber ve zumre oğretmenleriyle birlikte yapacakları planlamalar sonrasında tum oğretmenlerin haftada bir gun okula geleceği belirtildi. MEB'den dun yapılan acıklamada sadece zumre oğretmenlerinin haftada bir gun okula geleceği belirtilmişti. Bugun yayımlanan Genelgede ise okul mudurlerinin rehber ve zumre oğretmenleriyle birlikte yapacakları planlamalar sonrasında tum oğretmenlerin haftada bir gun okula geleceği belirtildi.
MEB'den onemli Genelge: DYK ile takviye kurslarına ara verilecek Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) yuz yuze eğitime verilen arada, hastalık, izin ve benzeri nedenlerle canlı ders uygulaması yapamayan oğretmenlerin yerine oğretmen gorevlendirmesi yapılacağını bildirdi.
Milli Eğitim Bakanı Ziya Selcuk imzasıyla resmi ve ozel orgun eğitim ile hayat boyu oğrenme kurumlarında 20 Kasım 2020'den 4 Ocak 2021'e kadar yuz yuze eğitime verilen araya ilişkin il milli eğitim mudurluklerine yazı gonderildi.
Buna gore, surec icerisinde hastalık, izin ve benzeri nedenlerle canlı ders uygulaması yapamayan oğretmenlerin yerine oğretmen gorevlendirmesi yapılacak.
Uzaktan eğitim surecinin etkili ve verimli bir şekilde yurutulmesi amacıyla okul yonetimleri tarafından zumre oğretmenleri ve rehberlik servisinde gorevli oğretmenlerle birlikte yapılacak planlama doğrultusunda oğretmenler haftada en az 1 gun okula giderek değerlendirme yapacak ve sınıf defterlerini işleyecek.
4 Ocak'a kadar yuz yuze veya uzaktan olmak uzere hicbir şekilde sınav yapılmayacak. Bu tarihten sonra sınavların okul ortamında yuz yuze yapılması planlanıyor ancak 4 Ocak'tan sonra olcme ve değerlendirme faaliyetleri ile ilgili hususlar salgın surecinin seyrine gore değerlendirilecek ve ayrıca duyurulacak.
Bilim ve Sanat Merkezleri (BİLSEM) oğrenci secim surecinde yetenek alanlarına ilişkin olarak gercekleştirilen bireysel değerlendirmeler yapılmayacak.
Ozel Oğretim Kurumları Kanunu kapsamında aralarında motorlu taşıt suruculeri kursları, iş makineleri surucu eğitim kursları gibi yaygın eğitim faaliyeti yapan ozel oğretim kurumlarında donem sonu sınavları sokağa cıkma kısıtlaması kurallarına uygun şekilde gercekleştirilecek.
Destekleme ve Yetiştirme Kursları ile takviye kurslarına 4 Ocak 2021'e kadar ara verilecek ayrıca pansiyonlarda da barınma hizmeti verilmeyecek.
2020-2021 eğitim ve oğretim yılı icin ilkokul 3'uncu sınıflara yonelik İlkokullarda Yetiştirme Programı (İYEP) uygulama sureci ve takvimine ilişkin işlemler, okulların yuz yuze eğitime acılmasına kadar ertelendi.