Milli Eğitim Bakanlığı Ozel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Muduru M. Nezir Gul, rehber oğretmen/psikolojik danışmanların, calışmalarını uzaktan ve yuz yuze olarak yaptıkları icin, ek ders ucretlerinden fiilen okulda bulunma durumlarına bakılmaksızın tam olarak faydalanmaları gerektiğini belirtti. Milli Eğitim Bakanlığı Ozel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Muduru M. Nezir Gul'un ilgili birimlere gonderdiği mesaj
Rehber oğretmen/psikolojik danışmanlarımız calışmalarını sene başında yapılan okul rehberlik ve psikolojik danışma programı dahilinde Bakanlığımız politikalarına gore yurutmektedir.
Bu surecte icerikler oluşturma ya da Bakanlığımızca oluşturulan icerikleri oğrenci, oğretmen ve velilerimize ulaştırma, oğrencilerimizin psikolojik sağlamlığını destekleme, okulların ihtiyacına yonelik olarak genel ve ozel hedefler doğrultusunda hizmetler yurutme, oğrencilerimize uzaktan erişimle bilgilendirme vb. faaliyetleri gercekleştirmektedirler.
Bu calışmaları okulda bulunmadıkları gunlerde de EBA sisteminde tanımlanabilen rehberlik saatlerinden ve diğer cevrimici araclardan faydalanarak uzaktan erişimle gercekleştirmekte, sonucları Bakanlığımız e-rehberlik sistemine işlemektedirler.
Bilindiği uzere 19.11.2020 tarihli yazı ile rehber oğretmen/psikolojik danışmanlarımız da oğretmen/yoneticilerle birlikte haftada en az bir gun okulda bulunacaklardır.
Bu itibarla oluşan yeni durumda rehber oğretmen/psikolojik danışmanların calışmalarını uzaktan ve yuz yuze olarak yaptıkları, bu nedenle ek ders ucretlerinden fiilen okulda bulunma durumlarına bakılmaksızın tam olarak faydalanmaları gerektiği ve okulda haftada bir gun bulunmaları gerektiği değerlendirilmektedir. Hayırlı bereketli calışmalar dilerim.
M.Nezir GUL Genel Mudur