Cankırı'dan 5 ay once Diyarbakır'ın Hani ilcesinin Cardaklı koyundeki Kanikevan İlkokuluna atanan sınıf oğretmeni Yasemin Ozturk, girişimleri sonucu hayırseverlerin katkısıyla toplanan yardımla okulu baştan sona yeniledi Diyarbakır'ın Hani ilcesine bağlı Cardaklı koyundeki Kanikevan İlkokuluna 5 ay once atanan sınıf oğretmeni Yasemin Ozturk, gorev yaptığı okulu baştan sona yeniledi.
2015 yılında Gazi Universitesi Sınıf Oğretmenliği Bolumunden mezun olan Ozturk, 2 yıl ucretli oğretmenlik yaptı.
Cankırı'dan 5 ay once Hani ilcesine bağlı Cardaklı koyundeki Kanikevan İlkokuluna atanan Ozturk, oğrencilerinin daha iyi şartlarda eğitim oğretim gormesi icin harekete gecti.
Ozturk, okulun fotoğraflarını cekerek, "Koy Okulları Yardım Projesi" kapsamında maddi destek alabilmek icin sosyal medya uzerinden başvuru yaptı.
Hayırseverlerin bu cağrıya buyuk ilgi gostermesiyle kısa surede 31 bin lira para toplandı.
Toplanan yardım, Hani Kaymakamlığı ve İlce Milli Eğitim Mudurluğunun de destekleriyle okulun kapı, pencere ve fayansları yenilendi, boya ve cevre duzenlemesi yapıldı.
Yenileme calışmalarına da bizzat katılan Ozturk'un bu girişimi sayesinde okul modern bir eğitim yuvasına donuştu.
- "Cocuklar ve koyluler cok mutlu"
Ozturk, AA muhabirine, atandığı okulda daha iyi bir eğitim verebilmek adına neler yapılabileceğini duşunduğunu belirterek, okulu yenilemek icin başlattığı girişimin buyuk destek gorduğunu soyledi.
Hayırseverlerin desteğiyle 31 bin lira yardım toplandığını, bu yardım sayesinde okulun baştan sona yenilendiğini dile getiren Ozturk, "Eğitim ve oğretim hem benim hem de cocuklarım acısından daha guzel bir ortamda devam edecek. Cocukların kalbine dokunmadan once okul icin bir şeyler yapmamız gerekiyordu. Oğretmenliğin eğitim ve oğretim vermekten daha cok şey olduğunu gosterebildiysem ne mutlu bana." şeklinde konuştu.
"Cocuklar ve koyluler cok mutlu. Yaptıklarım icin ben de mutluyum ve huzurluyum." diyen Ozturk, bu bolgede gorev yapmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
Ozturk, "Doğu'da halkın ne kadar yardımsever olduğunu, oğretmene değer verdiğini anladım. Bu surecte koy halkının da bana desteği cok oldu. Okulumuzun yenilenmesi gereken tek catısı kaldı." ifadelerini kullandı.
- "Okulumuz artık cok guzel"
Okulu ziyaret eden oğrenciler, gordukleri yenilik karşısında buyuk mutluluk yaşadı.
Oğrenciler, yeni tip koronavirus (Kovid-19) tedbirleri kapsamında verilen aranın ardından yuz yuze eğitim başladığında yenilenen okullarında eğitim oğretim gorecek olmanın heyecanını yaşıyor.
Oğrencilerden Raile Aslan, okullarının daha once eski olduğunu, yenilenmesi gerektiğini soyledi.
"Yasemin oğretmen geldikten sonra okulu baştan sona yeniledi. Sınıfımızda kitaplık yapıldı, yerlere fayans doşendi, duvarlar boyandı, pencereler değiştirildi." ifadelerini kullanan Aslan, bunun hem kendisini hem de arkadaşlarını mutlu ettiğini anlattı.
Aslan, "Okulumuz artık cok guzel. Yeni okulumuzda cok mutluyuz." dedi.
Yusuf Eren Sibal ise okullarının oğretmenleri geldikten sonra yenilendiğini belirtti.
Sibal, okulun şimdiki halini cok sevdiklerini, derslere daha mutlu bir şekilde gireceklerini aktardı.
- "Bir kolej havası kazanmış durumda"
Eğitim-Bir-Sen Diyarbakır Şube Başkanı Ramazan Tekdemir de oğretmen Yasemin Ozturk'un cabaları sonucu okulun cok guzel bir gorunum kazandığını belirtti.
Tekdemir, "Artık burası bir koy ilkokulunun cok otesinde bir kolej havası kazanmış durumda." goruşunu dile getirdi.
Ozturk'un ilceye yeni atanmasına rağmen okuldaki eksikleri gorup, daha guzel bir ortamda oğrencilerine eğitim vermek icin gayreti ve cabasıyla hayırseverlere ulaştığını kaydeden Tekdemir, şoyle konuştu:
"Amacı cocuklarına cok guzel bir eğitim ortamı oluşturmaktı ve bunu da başardı. Bunu duyar duymaz okula geldik ve oğretmenimizi tebrik etmek istedik. Cok guzel bir eser ortaya koymuş. Cocuklar da bu durumdan cok memnun. Bu değerli cabasından dolayı kendisine teşekkur ederiz."